tromaktiko: Αλ. Τσίπρας: Αδιανόητο το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Αδιανόητο το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών



Δεν χρειάζεται να αγχώνεται ο κ. Τσίπρας. Καίγονται πλέον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να γίνουν εκλογές καθώς αν το καθυστερήσουν και άλλο θα βρεθούν σε μονοψήφια ποσοστά, αν δεν είναι ήδη!
Αδιανόητο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να μην γίνουν εκλογές ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας,...
κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές φήμες μετά τη συνάντηση που είχε συνοδευόμενος από Γερμανούς βουλευτές της Αριστεράς, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Α. Τσίπρας: Στη Γερμανία δεν υπάρχει μόνο η Μέρκελ

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι έθεσε το ζήτημα στον Κ. Παπούλια και τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και ο ελληνικός λαός κυρίαρχος να αποφασίσει». «Το σήριαλ θα πρέπει να τελειώσει με δήλωση του πρωθυπουργού», πρόσθεσε.

Παρατήρησε επίσης ότι τα μνημόνια «δεν είναι οι δέκα εντολές του Μωϋσή», προσθέτοντας ότι οι πολίτες μπορούν να τα ανατρέψουν. Σημείωσε ακόμη ότι το πολιτικό κατεστημένο «φοβάται την θέληση του λαού που επιδιώκει μια Ευρώπη ενάντια στη συντήρηση».

Την αλληλεγγύη του στη χώρα μας εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Die Linke, Γκέοργκ Γκίζι, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα .

Ο Γερμανός πολιτικός ήταν έντονα επιφυλακτικός για την πολιτική που έχει υποχρεωθεί να ακολουθήσει η Ελλάδα. «Πώς είναι δυνατόν να προχωρήσει η Ελλάδα όταν δεν μπορεί να έχει φορολογικά έσοδα λόγω ύφεσης;», διερωτήθηκε, εκφράζοντας φόβους ότι μπορεί η ίδια κατάσταση να επικρατήσει σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία. Ζήτησε επίσης να διαμορφωθούν πολιτικές για τη μείωση των αμυντικών δαπανών, τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και τη φορολόγηση του πλούτου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!