tromaktiko: Απεβίωσε ο ζωγράφος Τόμας Κινκάντε

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Απεβίωσε ο ζωγράφος Τόμας Κινκάντε



O ζωγράφος Τόμας Κινκάντε κορυφαίος - για πολλούς- στις πωλήσεις έργων, άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία μόλις 54 ετών, στο σπίτι του στην Καλιφόρνια.
Ο καλλιτέχνης... ήταν σίγουρα μία από τις πιο αμφιλεγόμενες περιπτώσεις της αμερικάνικης τέχνης, έχοντας κατηγορηθεί για πολλά: από την πλήρη εμπορευματοποίηση των έργων του, αφού πουλούσε τους πίνακές του ακόμα και μέσω telemarketing, έως οικονομικά σκάνδαλα - με τα οποία ασχολήθηκε πρόσφατα και το FBI- αλλά και για εκμετάλλευση της χριστιανικής πίστης και των πατριωτικών αισθημάτων των συμπατριωτών του για να πουλήσει.
Το 2008, μάλιστα, γυρίστηκε ταινία βασισμένη στη ζωή του Κινκάντε, η οποία παρουσιάζει κυρίως τα γεγονότα που ώθησαν τον νεαρό Τόμας να ασχοληθεί με την ζωγραφική. Η ταινία φέρει τον τίτλο «The Christmas Cottage». Τον ζωγράφο υποδύεται ο Τζάρεντ Πανταλέσκι, ενώ στο κάστινγκ συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα της Μάρσια Γκέι Χάρντεν αλλά και του Πήτερ Ο΄Τουλ. Για τη σκηνοθεσία φρόντισε ο Μάικλ Κάμπους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!