tromaktiko: Καθημερινότητα μας οι απειλές, λένε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Καθημερινότητα μας οι απειλές, λένε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι



Καταδικάζει με ανακοίνωση του το Σωματείο Υπαλλήλων Φυλακής Αλικαρνασσού την άνανδρη, όπως αναφέρει, δολοφονική απόπειρα...
που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε βάρος του συναδέλφου τους.

“Στον δύσκολο εργασιακό μας χώρο, προσωπικά ο κάθε ενσυνείδητος υπάλληλος κατά κανόνα τηρεί την ακόλουθη, δοκιμασμένη,ασφαλή και αποδοτική διαδρομή. Συλλογικά μαθαίνει να λειτουργεί, συλλογικά να βάζει στόχους και συλλογικά να πορεύεται για την υλοποίηση τους” αναφέρεται.

“Οι εποχές είναι δύσκολες, αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι θα υπάρξει ολιγωρία, ή ότι θα καμφθεί το ηθικό μας από τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες και τους κινδύνους που υπάρχουν στον εργασιακό μας χώρο. Σε αυτήν την πορεία, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είμαστε μόνοι και αθωράκιστοι. Αυτό που μένει να δούμε, είναι πώς θα χειριστεί, ποια θα είναι η αποδοτικότητα και τι μήνυμα τελικά θέλει να περάσει η Πολιτεία και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης”.

Σωφρονιστικοί αναφέρουν ότι οι απειλές που δέχονται, είναι πλέον καθημερινότητα. «Φεύγουμε κάθε πρωί από το σπίτι μας και χαιρετάμε τα παιδιά μας. Αυτά είναι πράγματα που κανονικά δεν θα έπρεπε να λέγονται, είναι όμως η πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου, Νίκο Φιλιππάκη, πρόκειται για μία καθαρά εγκληματική ενέργεια από την οποία θα μπορούσαν να έχουν υπάρξει θύματα ακόμα και άσχετα με τον συνάδελφο τους, όπως για παράδειγμα ένα παιδί, ένας γείτονας, ένας περαστικός. Η βόμβα τοποθετήθηκε σε μία πυκνοκατοικημένη γειτονιά με το αυτοκίνητο να βρίσκεται δίπλα στο δρόμο.

Όσον αφορά στις έρευνες, αυτές αναμένεται να επεκταθούν ακόμα και σε σωφρονιστικά καταστήματα εκτός Κρήτης. Αυτή είναι μία εκδοχή που διερευνάται πολύ σοβαρά μετά και από κάποιες πληροφορίες που έχουν δοθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από κύκλους της φυλακής, χωρίς αυτο να σημαίνει ότι δεν θα «ξεσκονιστούν» ύποπτες περιπτώσεις κρατουμένων των φυλακών Αλικαρνασσού ή πρώην εγκλείστων που σήμερα έχουν μεταχθεί σε άλλες φυλακές.
cretalive.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!