Το περιστατικό είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη, προκαλώντας την παρέμβαση της τότε υπουργού Υγείας, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, που είχε ζητήσει τη διενέργεια ΕΔΕ για τον καταλογισμό ευθυνών.
Δύο χρόνια μετά το συμβάν, κι αφού οι γονείς του άτυχου αγοριού, ηλικίας 13 μηνών, κατέθεσαν μήνυση στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η δικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε, με την παραπομπή σε δίκη τριών γιατρών και μίας νοσηλεύτριας για την πράξη της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια από υπόχρεους σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή»...
Πρόκειται για τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, τον διευθυντή και τον αναπληρωτή διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων «Λοιμωδών» της Θεσσαλονίκης, καθώς και μία νοσηλεύτρια του πρώτου νοσοκομείου.
Όλα ξεκίνησαν στις 6 Μαρτίου του 2010, όταν το αγοράκι παρουσίασε ήπια αδιαθεσία. Επειδή ο παιδίατρος που το παρακολουθούσε έλειπε εκτός Κοζάνης, απευθύνθηκαν στα δύο νοσοκομεία του νομού -Κοζάνης και Πτολεμαΐδας- όπου όμως διαπίστωσαν ότι οι Παιδιατρικές Κλινικές τους δεν λειτουργούν.
Έτσι, αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στο Νοσοκομείο της Βέροιας, όπου, αφού εξετάστηκε διαγνώστηκε «γαστρεντερίτιδα και βρογχιολίτιδα». Στο βρέφος δεν επιχειρήθηκε να χορηγηθεί ενδοφλέβιος όρος, με συνέπεια να αφυδατωθεί, ενώ απαγορεύτηκε η χορήγηση υγρών από το στόμα. Μετά από επιμονή των γονιών, το 13 μηνών αγοράκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Λοιμωδών» της Θεσσαλονίκης και μετέπειτα στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου εισήχθη στην μονάδα εντατική θεραπείας. Εκεί εξέπνευσε, έπειτα από περίπου δέκα μέρες νοσηλείας, παρότι προσωρινά είχε βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.
Το κατηγορητήριο περιγράφει αναλυτικά το δρόμο του άτυχου βρέφους προς το θάνατο, τις παραλείψεις και τους εσφαλμένους χειρισμούς των κατηγορουμένων.