tromaktiko: Νέο πισωγύρισμα από τον Βορίδη

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Νέο πισωγύρισμα από τον Βορίδη



Ένα βήμα πίσω, για δεύτερη φορά, μετά την απόσυρση της τροπολογίας για τα βυτιοφόρα αναγκάστηκε να κάνει ο Υπουργός Μεταφορών κ. Μάκης Βορίδης... υπό την απειλή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα ψηφίσουν καμία ρύθμιση για τα ταξί αν δεν προχωρήσει σε αλλαγές στα άρθρα που αφορούσαν το θέμα της ρύθμισης των εδρών.

Αναλυτικά, ο Υπουργός Μεταφορών προχώρησε σε «συμβιβαστική» αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο σχετικό νομοσχέδιο, η οποία προβλέπει ότι οι έδρες εντός των οποίων θα κινούνται τα ταξί θα ορίζονται με βάση απόφαση του αρμόδιου περιφερειακού συμβουλίου, με εξαίρεση την Αττική και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα η απόφαση αυτή μπορεί να αναθεωρείται με βάση νεότερη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, δέχονται την νέα ρύθμιση και αναμένεται να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Δεκτή έγινε η νέα ρύθμιση και από τους βουλευτές της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό που ζητούσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν οι έδρες των ταξί να ορίζoνται με βάση τους καλλικρατικούς δήμους, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, το νομοσχέδιο Βορίδη προέβλεπε ότι η έδρα των ταξί ορίζεται με βάση τα δημοτικά διαμερίσματα που είναι μικρότερης εμβέλειας.

Πάντως, ο ΛΑΟΣ επιμένει στο αίτημα του για ονομαστική ψηφοφορία η οποία θα διεξαχθεί στις 8 το βράδυ της Τρίτης, ενώ ο κ. Αλέκος Χρυσανθακόπουλος τόνισε ότι αυτό που κάνει η Βουλή είναι να πετά το μπαλάκι στους περιφερειάρχες. Για «νομοθετική γονατογραφία» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην απογευματινή συνεδρίαση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!