tromaktiko: Νέα έργα στο Μαρούσι: Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός και «Πράσινες Διαδρομές»

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Νέα έργα στο Μαρούσι: Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός και «Πράσινες Διαδρομές»



Δύο ακόμη μεγάλα έργα ξεκινούν τις επόμενες μέρες στο Μαρούσι, σε μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πόλης, την Κοκκινιά. 
Συγκεκριμένα:

1. Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση και ξεκινά το έργο: «Διαδρομές Ζωής – Πνοή Περιβάλλοντος στο Μαρούσι», προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2011 και περιλαμβάνει την δημιουργία ενός δικτύου πεζόδρομων, διαπλατυσμένων πεζοδρομιών και ποδηλατοδρόμων, το οποίο διέρχεται συγκεκριμένους οδούς και συνδέει χώρους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στην περιοχή της Κοκκινιάς (Π.Ε.10) του Δήμου Αμαρουσίου.

Η διαδρομή διατρέχει τον ιστό της πόλης σε επιλεγμένους υπαίθριους χώρους, και θα λειτουργεί ως υποδοχή για διάφορες πολιτισμικές και αθλητικές εκδηλώσεις, πορείες για πεζούς, για ποδηλάτες, κ.α. Επίσης, η διαδρομή αυτή μπορεί να αναδείξει τα σημαντικά στοιχεία της πόλης όπως κτίρια, μνημεία, που συνθέτουν την φυσιογνωμία της.
Ανάμεσα σε αυτά που προβλέπεται να γίνουν περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων:

• H ανάπλαση του πάρκου Πεντέλης και Αργοναυτών.
• Η ανάπλαση του πάρκου Μεσογείων.
• Η ανάπλαση και η διαμόρφωση πράσινης διαδρομής στην οδό Μεσογείων και στην οδό Αργοναυτών.
• Η ανάπλαση και η διαμόρφωση πράσινης διαδρομής στην οδό Αναπαύσεως και στην οδό Δάφνης.
• Δράσεις Δημοσιότητας.

2. Επίσης , την ερχόμενη βδομάδα δημοπρατείται ένα ακόμη σημαντικό έργο, που ενισχύει τις κοινωνικές υποδομές του Δήμου Αμαρουσίου. Πρόκειται για την κατασκευή ενός νέου Δημοτικού Βρεφονηπιακού σταθμού, στην Πολεοδομική Ενότητα της Κοκκινιάς.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ και χρηματοδοτείται κι αυτό από το ΠΕΠ Αττικής. Ο σταθμός θα ολοκληρωθεί το 2011 και θα λειτουργήσει από τις αρχές της επόμενης περιόδου. Η υπό κατασκευή υποδομή φροντίδας παιδιών θα περιέχει χώρους υπογείου, ισογείου και πρώτου ορόφου. Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην βιοκλιματική λειτουργία του κτηρίου και θα επιδιωχθεί η εκμετάλλευση στο έπακρο των ήπιων πηγών ενέργειας ώστε να μην επιβαρυνθεί η περιοχή. Για την κάλυψη των ενεργειακών απαιτήσεων του κτηρίου θα εφαρμοσθεί η μέθοδος της γεωθερμίας.

Με αφορμή τη δρομολόγηση των έργων αυτών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τόνισε: «Τα δύο έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα είναι αποτέλεσμα σοβαρού σχεδιασμού από πλευράς Δήμου αλλά και αποτελεσματικής διεκδίκησης από την Κεντρική Εξουσία, για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την υλοποίηση τους. Είναι έργα που αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της Δημοτικής μας Αρχής για τις γειτονιές της πόλης μας. Με την ολοκλήρωσή τους ο Δήμος Αμαρουσίου θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά, τόσο στην προσπάθεια για ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών του, όσο και για να αναβαθμίσουμε κατακόρυφα την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Ενωμένοι βάζουμε τις βάσεις για να ξανακάνουμε το Μαρούσι ανθρώπινη πόλη.»
maroussi.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!