tromaktiko: Στα χέρια της αστυνομίας Αλβανός μέλος σπείρας

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Στα χέρια της αστυνομίας Αλβανός μέλος σπείρας



Συνελήφθη ακόμη ένα μέλος της οργανωμένης σπείρας ληστών που είχαν διαπράξει ανθρωποκτονία, σωρεία ενόπλων ληστειών και...
διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Πρόκειται για έναν 23χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, του οποίου τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθη, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας όπου κατοικούσε. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη είχε συλληφθεί στην Πεντέλη Αττικής ο «εγκέφαλος» της σπείρας, 31χρονος αλλοδαπός, επίσης Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος όπως προέκυψε είχε διαπράξει, μεταξύ άλλων, την ανθρωποκτονία του 68χρονου ημεδαπού, την 22-01-2012 στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας και προφυλακίσθηκε στο κατάστημα κράτησης φυλακών Ναυπλίου.

Ειδικότερα μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψε ότι ο 23χρονος συμμετείχε στην εγκληματική ομάδα, που είχε συστήσει ο 31χρονος (αρχηγός της), τουλάχιστον πέντε μήνες πριν, με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, επιπλέον τρεις ληστείες, δέκα διακεκριμένες κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες, που διέπραξαν οι δράστες το χρονικό διάστημα από αρχές Οκτωβρίου του 2011 έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2011 σε περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

Η λεία που αποκόμισαν από τις ληστείες και κλοπές ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 6.950 ευρώ, ενώ επιπλέον αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων, έξι ρολόγια, ένα κυνηγετικό όπλο, ηλεκτρονικές συσκευές , πιστωτικές κάρτες τραπεζών, εργαλεία, είδη ρουχισμού καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα. Επίσης, για να διευκολύνουν τη διαφυγή τους σε τρεις περιπτώσεις αφαίρεσαν ισάριθμα αυτοκίνητα από τα θύματά τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξετάζεται επίσης η συμμετοχή της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες υποθέσεις ληστειών και κλοπών – διαρρήξεων ανά την επικράτεια. Σε βάρος του 23χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχής σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώπιον του Ανακριτή Χαλκίδας.
protothema
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!