tromaktiko: Μέτρα για τόνωση της ανάπτυξης ζήτησε η Τρόικα στην Ιρλανδία

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μέτρα για τόνωση της ανάπτυξης ζήτησε η Τρόικα στην Ιρλανδία



Ικανοποιημένη δήλωσε η Τρόικα από την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής ανάκαμψης στην Ιρλανδία, ωστόσο ζήτησε από την κυβέρνηση να... λάβει νέα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης.

Στην έκτη έκθεση που συνέταξαν οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ και της ΕΕ επισημαίνεται πως η εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας, έναντι του οποίου το Δουβλίνο έχει συμφωνηθεί να λάβει συνολική βοήθεια 85 δισ. ευρώ, «παρουσιάζει στοιχεία εδραίωσης».

Η τρόικα τονίζει πάντως πως «η ιρλανδική οικονομία έχει μπροστά της σήμερα πολυάριθμες προκλήσεις» και θα πρέπει να «εξετάσει τα μέτρα, που θα βοηθήσουν ώστε να ξαναμπεί η οικονομία της σε αναπτυξιακή τροχιά». Χαιρετίζει, μάλιστα, τη συγκρότηση από την ιρλανδική κυβέρνηση «ομάδας εργασίας», αποστολή της οποίας θα είναι η εξέταση τέτοιων μέτρων.

«Στόχος είναι με διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, να μεγιστοποιηθούν η ανταγωνιστικότητα και η ευελιξία της οικονομίας της Ιρλανδίας», παρατηρεί η τρόικα στην έκθεσή της. Για φέτος, προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 0,5% στη χώρα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!