Σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας η ευρωπαϊκή αγορά υπολογίζεται ότι είναι ελλειμματική κατά 60.000-80.000 τόνους σαλιγκαριών ετησίως, καθώς τα «les escargots», ιδιαίτερα δημοφιλή στη Γαλλία και την Ιταλία, θεωρούνται εκλεκτό έδεσμα στα ευρωπαϊκά εστιατόρια και συναγωνίζονται ακόμα και το χαβιάρι ή τα μανιτάρια τρούφα.
Σημειώνεται ότι σήμερα η Ευρώπη καλύπτει το έλλειμμά της σε σαλιγκάρια με εισαγωγές φυσικών πληθυσμών από την Τυνησία, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Τουρκία, την Κύπρο, τα Σκόπια κ.ά.