tromaktiko: Παπαρήγα: «O λαός με την ψήφο του να οδηγήσει σε πολιτική αυτοκτονία το σύστημα»

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Παπαρήγα: «O λαός με την ψήφο του να οδηγήσει σε πολιτική αυτοκτονία το σύστημα»



«Είμαστε βέβαιοι, πως όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές -και θα γίνουν γρήγορα- ο λαός δεν θα διαλέξει τον δρόμο της πολιτικής αυτοκτονίας. Με την ψήφο του πρέπει να οδηγήσει σε... πολιτική αυτοκτονία το σύστημα» δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κοζάνη, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας της στο νομό.

Στις εκκλήσεις για συνεργασία των αριστερών δυνάμεων, που απευθύνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες πλευρές, η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι δεν έχουν προτάσεις ή είναι πολιτικά αδαείς και τόνισε πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχθεί «κυβερνητικές θεσούλες, σε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, σε προοδευτική, δημοκρατική, αριστερή, ή αριστερούτσικη κυβέρνηση».

Καταφέρθηκε εναντίον όσων «σπεκουλάρισαν αισχρά» με την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στην πλατεία Συντάγματος, και σημείωσε ότι ο ίδιος ο αυτόχειρας έστειλε ένα πολιτικό μήνυμα, αλλά η λύση δεν είναι η αυτοκτονία και έφερε ως παράδειγμα τους αγώνες των εργαζομένων στη Χαλυβουργία και αλλού.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των μεταναστών, η κ. Παπαρήγα τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ανοιχτών χώρων υποδοχής μεταναστών στην περιφέρεια και σημείωσε πως η πρόταση του ΚΚΕ δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν που θέλει να εφαρμόσει ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Την Παρασκευή θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Κοζάνης (19:30).

Εξάλλου, σε συνάντηση που είχε με μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ Και της ΕΠΑΣ Κοζάνης η κ. Παπαρήγα κάλεσε τη νεολαία «να πολεμήσει και είναι αδιανόητο για μας, κάτω από οποιοδήποτε βάρος προβλημάτων, να καταληφθεί από εθνική κατάθλιψη ή πολύ περισσότερο να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι μια μορφή διεξόδου και πάλης είναι να αυτοκτονείς».
e-volos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!