tromaktiko: Προβολή μέσω online πωλήσεων φέρνει Γερμανούς τουριστές στην Αμμουλιανή

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Προβολή μέσω online πωλήσεων φέρνει Γερμανούς τουριστές στην Αμμουλιανή



Γερμανούς τουρίστες στο μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής, την ειδυλλιακή Αμμουλιανή, φιλοδοξεί να φέρει ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, ανοίγοντας νέες προοπτικές για το νησάκι των... 4,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων με τη γαλαζοπράσινη θάλασσα, τους γιγαντόσχημους βράχους, τη βλάστηση και την ψιλή αμμουδιά.

Ήδη, μετά και το ταξίδι εξοικείωσης εκπροσώπων γερμανικών τουριστικών πρακτορείων, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην περιοχή, 12 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού υπέγραψαν συμβόλαια συνεργασίας -με στόχο την αγορά της Γερμανίας- με το σύστημα on-line πωλήσεων «Smart Apart», το οποίο διαχειρίζεται ατμοσφαιρικά δωμάτια σε μικρά ξενοδοχεία ιδιαίτερων προορισμών.

Εξάλλου, το γερμανικό τουριστικό γραφείο «ABC Griechenland», το οποίο διακινεί τουρίστες, περιπατητές και προσκυνητές με ενδιαφέρον για ειδικές μορφές τουρισμού, συμπεριέλαβε τα εν λόγω ξενοδοχεία στον κατάλογό του, με την προοπτική να συνάψει αντίστοιχη συνεργασία με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τη Ουρανούπολης, της Ολυμπιάδας και των Πυργαδικίων.

«Εδώ και δύο χρόνια δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάδειξης του προορισμού μας και κατ' επέκταση προϋποθέσεις προσέλκυσης τουριστικών γραφείων προερχόμενων, από ισχυρές αγορές της κεντρικής, δυτικής και βόρειας Ευρώπης, οι οποίες μαζί με τη ρώσικη και τη βαλκανική θα συμπληρώσουν τον τουριστικό μας χάρτη», δήλωσε ο υπεύθυνος Τουριστικών Προγραμμάτων του Οργανισμού, Γιώργος Ροδοκαλάκης και πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη προσπάθεια αποτελεί την απαρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών που ''δουλεύονται'' σχολαστικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, με σκοπό να εφαρμοσθούν άμεσα».

Η Αμμουλιανή βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους και απέχει περίπου 120 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα -έως το 1925- ήταν μετόχι της Μονής Βατοπεδίου και στο νησί ζούσαν μόνο δύο-τρεις καλόγεροι, που διαχειρίζονταν την κτηματική περιουσία και είχαν ως βοηθούς περίπου 20 εργάτες από την γύρω περιοχή.

Μετά το 1925 έγινε τόπος εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων, από νησιά της Προποντίδας. Σήμερα έχει περίπου 500-600 μόνιμους κατοίκους, που ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τον τουρισμό.
pelop.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!