tromaktiko: S.O.S από το επιμελητήριο Ηρακλείου για την αύξηση της εγκληματικότητας

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

S.O.S από το επιμελητήριο Ηρακλείου για την αύξηση της εγκληματικότητας



Τα διαδοχικά κρούσματα διαρρήξεων και ληστειών σε επιχειρήσεις του νομού Ηρακλείου έχουν ανησυχήσει έντονα τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, οι οποίοι με επιστολή προς... τον Κρητικό υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, ζητούν την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε πολλές περιοχές του νομού. Μεταξύ άλλων η επιστολή προς τον Ρεθεμνιώτη υφυπουργό αναφέρει:

"Σε συγκεκριμένες περιοχές όπως είναι για παράδειγμα η περιοχή της Μεσσαράς αλλά και οι τουριστικές περιοχές του βορείου παραλιακού μετώπου, παρατηρείται έξαρση κυρίως σε επίπεδο κρουσμάτων σε επιχειρήσεις.

Κατά συνέπεια έχει ενταθεί δραματικά το αίσθημα ανασφάλειας των επιχειρηματιών αλλά και των κατοίκων. Βάσει στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία παρατηρείται μία μετατόπιση της εγκληματικότητας σε καταστήματα και πρατήρια καυσίμων, δεδομένου, ότι έχουμε τη θωράκιση μεγάλων «στόχων» όπως είναι τράπεζες.

Έτσι, η οικονομική κρίση και η ανεργία οδηγεί στη στροφή της εγκληματικότητας σε «ευκολότερους» στόχους, όπως επίσης και το γεγονός ότι τα αστυνομικά τμήματα των περιοχών αυτών είναι υποστελεχωμένα, και με σημαντικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική τους υποδομή.

Αίτημα μας είναι να αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά η έξαρση της εγκληματικότητας ιδιαίτερα στις περιοχές που προαναφέραμε, και να συγκροτηθεί ο απαραίτητος επιχειρησιακός σχεδιασμός εν όψει μάλιστα και της θερινής περιόδου που τέτοια φαινόμενα θα ενταθούν".
flashnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!