tromaktiko: Γιατί το tromaktiko.gr "κολλάει" με τον Internet Explorer και με ποιόν browser θα διευκολύνετε την περιήγησή σας!

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Γιατί το tromaktiko.gr "κολλάει" με τον Internet Explorer και με ποιόν browser θα διευκολύνετε την περιήγησή σας!



Είναι δεκάδες τα μηνύματα που μας στέλνετε τον τελευταίο καιρό, όπου διαμαρτύρεστε (δικαιολογημένα) για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζει το blog κατά την είσοδο αλλά και κατά τη διάρκεια της περιήγησης σας. Σκοπός αυτής της αναφοράς δεν είναι να διαφημίσουμε κάποιον συγκεκριμένο browser, αλλά να διευκολύνουμε τους σχεδόν 2 εκατομμύρια αναγνώστες που μας επισκέπτονται καθημερινά,  να κάνουν πιο εύκολη τη περιήγησή τους στο αγαπημένο τους blog. Δείτε πιο κάτω τι πρέπει να κάνετε:


Όπως όλοι γνωρίζετε, το tro-ma-ktiko.blogspot.com ανήκει στον blogger, μια υπηρεσία της εταιρείας Google. Οι δυνατότητες που έχουμε στο να κάνουμε κάποιες εργασίες για να διευκολύνουμε τους αναγνώστες μας, έχουν κάποιους περιορισμούς και κάποιους κανόνες, που θέλοντας και μη, πρέπει να ακολουθήσουμε, αφού πρέπει να συμβιβαστούμε με τους όρους και τη πολιτική διαχείρισης της Google.

Προβλήματα με Internet Explorer
Κατ' αρχήν μετά και τις τελευταίες αλλαγές μας στο template (σχήμα/σχέδιο) του blog, όσοι μπαίνετε μέσω του Internet Explorer, ΔΕΝ μπορείτε να δείτε τα tabs (ετικέτες) κατηγοριών κάτω από τον τίτλο μας. Αυτό οφείλεται στο ότι ο blogger δεν συνεργάζεται απόλυτα με τον Internet Explorer. Επίσης, ο Internet Explorer καθυστερεί να ανοίξει τραγικά το blog, αφού έχει μείνει πολύ πίσω σε updates και τεχνολογία. Άρα λογικό είναι, έστω και αν διαθέτετε μεγάλης ταχύτητας συνδρομή σε πάροχο internet, να αργεί έως και 30 δευτερόλεπτα να ανοίξει η σελίδα του blog.

Προβλήματα με Mozilla (Firefox)
Με τον Mozilla (Firefox) η ταχύτητα εισόδου στο blog είναι αρκετά καλή, με μοναδικό πρόβλημα, ένα autorefresh (ανανέωση) που κάνει κατά την είσοδό του σε ανάρτηση. Αυτή η ανανέωση είναι "εικονική", ουσιαστικά δεν γίνεται από εμάς, αλλά από τον Mozilla (Firefox). Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, το οποίο ομολογουμένως είναι εκνευριστικό, είναι επειδή δεν συνεργάζεται απόλυτα ο blogger με τον Mozilla (Firefox). Ευελπιστούμε στο προσεχές μέλλον, να διορθωθεί αυτό το bug, (σφάλμα όπως λένε στην γλώσσα του προγραμματισμού).

Προβλήματα με Chrome
Ο Chrome, θεωρείται από τους κορυφαίους browser αυτή τη στιγμή, μιας και συνεργάζεται σε πολύ καλό βαθμό με τον blogger (αφού ουσιαστικά ανήκει στην ίδια την Google), ανοίγει ιδιαίτερα γρήγορα το blog μας, ενώ όταν "κασάρει" η σελίδα μας, το blog ανοίγει με εξαιρετικά γρήγορη ταχύτητα. Τον προτιμούμε και εμείς για την περιήγησή μας αλλά και κατά τη διάρκεια της εργασίας μας.

Browser όπως το: Safari και το Opera δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στον χρήστη ενώ η ταχύτητά τους θεωρείται αξιόλογη.

Προτείνουμε να χρησιμοποιείται για τη δική σας ευκολία τον Chrome, τον οποίο μπορείτε με ασφάλεια να τον εγκαταστήσετε από ΕΔΩ

Η ομάδα του blog, θέλει να σας ευχαριστήσει για άλλη μια φορά από τα βάθη της καρδιάς της, για τη προτίμηση που συνεχίζετε να μας έχετε μετά από 2 σχεδόν χρόνια αδιάλειπτης ενημέρωσης, χωρίς κενά, 24 ώρες το 24ωρο,  το 1ο blog Πανελλαδικά, και ανάμεσα στα 5 καλύτερα ειδησεογραφικά sites στην Ελλάδα.

Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης, ενώ μελετάμε καθημερινά τις όποιες παρατηρήσεις σας για να γίνουμε ακόμα πιο έγκυροι, ακόμα καλύτεροι.

Γνωρίζετε και βλέπετε όσοι ασχολείστε με το διαδίκτυο, πως τα τελευταία 2 χρόνια, όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες εκδότες και καναλάρχες έχουν "στήσει" ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ με κεφάλαια ΜΑΜΟΥΘ, δημιουργώντας εκατοντάδες blogs/sites & portals τα οποία τα διαφημίζουν με δεκάδες χιλιάδες ευρώ μέσα από τα παραδοσιακά έντυπα ή ραδιόφωνα και τηλεοράσεις που διαθέτουν. Κανείς δεν κατάφερε έως τώρα να μας ξεπεράσει, αφού ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει, πως ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ.


Ευχαριστούμε θερμά
Η συντακτική ομάδα του tromaktiko.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!