tromaktiko: Το δίλημμα των εκλογών στις 17 Ιουνίου στην Ελλάδα...

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Το δίλημμα των εκλογών στις 17 Ιουνίου στην Ελλάδα...



Το δίλημμα των εκλογών στις 17 Ιουνίου στην Ελλάδα, ΔΕΝ είναι ''ευρώ ή δραχμή'', αλλά ''εξαθλίωση-μνημόνιο-υποταγή ή ανάπτυξη-εθνική κυριαρχία''.
Η αντιμνημονιακή ψήφος στην Ελλάδα στις 6 Μαίου -και η εντυπωσιακή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ- έδωσε ελπίδα στον εξαθλιώμενο λαό, συντάραξε την Ευρωπαϊκή 'Ενωση, αποτέλεσε θέμα συζήτησης των G8, ενώ ο σκληρός πυρήνας της Ευρωζώνης θα αναγκαστεί να χαλαρώσει τα ''δεσμά''.

Είναι ξεκάθαρο ότι oι Ευρωπαίοι ''φίλοι'' έχουν πανικοβληθεί, όπως ακριβώς και το εσωτερικό ελληνικό διεφθαρμένο πολιτικό-κομματικό κατεστημένο και ακόμα σαφέστερο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους χάλασε τα σχέδια που έκαναν χρόνια τώρα. Και πανικόβλητοι καθώς είναι κάνουν λάθη. Λάθη που αγγίζουν, αν δεν ακουμπούν, την συνταγματική εκτροπή, αφού ''απαιτούν'' ο λαός της Ελλάδας ''να εκλέξει κυβέρνηση που θα δεσμευτεί με τους όρους του Μνημονίου''. Δηλαδή, να εγγυηθεί -η κάθε μνημονιακή κυβέρνηση πρόθυμων δοσίλογων- την εξαθλίωση της χώρας πρός όφελος των δανειστών-κερδοσκόπων και την απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας.

Εμμετική η παραπληρόφορηση των ΜΜΕ στην Ελλάδα, ευτελισμός της ενημέρωσης- δημοσιογραφίας, με στόχο την ''τρομοκράτηση'' του λαού, από τους ''νταβατζήδες'' που λυμαίνονται γιά χρόνια κρατικά (φανερά ή μυστικά) κονδύλια. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ ''φεύγουμε από το Ευρώ ή από την Ευρωπαϊκή 'Ενωση''. Παρ' όλα αυτά, η ''μιντιακή'' μηχανή των δεδομένων- εξαγορασμένων- πρόθυμων, χρησιμοποιεί κάθε είδους ελεεινή ψευδολογία γιά παραπληροφόρηση- τρομοκράτηση του λαού, ώστε ο ''δεδομένος'' Α. Σαμαράς, να κερδίσει τις εκλογές γιά να ''εγγυηθεί'' την ομηρία της Ελλάδας στους δανειστές, όπως έκανε και με την υπογραφή του γιά το Μνημόνιο 2... Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν αυτός που απαίτησε τις εκλογές στις 6 Μαίου, με αποτέλεσμα να τον ''μαυρίσει'' ο λαός. Αλλά το μήνυμα, δυστυχώς, δεν το έλαβε. Τον εμποδίζει η άκρατη εξουσιομανία και δουλοπρέπειά του.

Μην ξεχνάμε ότι χωρίς σοβαρές μεταρρυθμίσεις, χωρίς επανίδρυση του δημοσίου τομέα, χωρίς πάταξη της φοροδιαφυγής, ατιμωρησίας και της διαφθοράς σε όλους τους τομείς, οποιοδήποτε Σχέδιο-Μνημόνιο θα αποτύχει στην Ελλάδα, ενώ ο λαός της θα πληρώνει την ζημιά και οι έχοντες και κατέχοντες '''Ελληνες'', οι συνεργάτες-συνεταίροι της πολιτικό-κομματικής ''χούντας'' θα...εξάγουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό. Γιά χρόνια, ο δημόσιος τομέας ήταν ο χώρος όπου Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ βόλευαν ''ημέτερα κομματόσκυλα-απατεώνες''.

Τι αφήνει το μηνημόνιο - Τα θλιβερά αποτελέσματα

Λίγο πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών, αν κάνει ο καθένας την δική του έρευνα γύρω από το μνημόνιο θα συναντήσει λάθη επι λαθών και απίστευτες παρενέργειες. Το μνημόνιο απέτυχε γιατί:

1. Δεν μπόρεσε να μειώσει δραστικά το Έλλειμμα και χρέος. Οι Ελληνες πλήρωσαν ακριβά το μνημόνιο με μειώσεις μισθών και συντάξεων και πάλι χρωστάμε το ίδιο ποσό!

2. Έφερε 1.100.000 ανέργους και 300.000 λουκέτα. Χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις που έκλεισαν, απέλυσαν προσωπικό και πλέον οι εξελίξεις δεν ελέγχονται.

3. Οδήγησε σε απίστευτη ύφεση 6,2% και συνολικά 25% σε 5 έτη! Ουδέποτε υπήρξε στην οικονομική ιστορία του τόπου τέτοια καταστροφή! ... Οι φτωχοί πλέον στην Ελλάδα ξεπερνούν πλέον τους 2.500.000

4. Επέβαλε απίστευτους φόρους για την Ελλάδα, πάνω απο 70 παρεμβάσεις χωρίς να αγγίξει την φοροδιαφυγή.

5. Αποτελείωσε την δοκιμαζόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία οδηγώντας την σε απόγνωση.

6. Ισοπέδωσε την Ελληνική αγορά με αποτέλεσμα ο επιχειρηματικός κόσμος να οδηγηθεί σε τούνελ απίστευτης υποχώρησης

7. Αποτελείωσε τα ισχνά εισοδήματα των Ελλήνων προκαλώντας τεράστια προβλήματα.

8. Οι συντάκτες του μνημονίου επέδειξαν άγνοια του Ελληνικού προβλήματος. Αυτό οδήγησε σε τεράστια προβλήματα.

9. Οι 'Ελληνες πολιτικοί δεν διαπραγματεύθηκαν το μνημόνιο. Ο Χρυσοχοίδης, Υπουργός Ανάπτυξης του Παπανδρέου δήλωσε, οτι δεν το διάβασε!

10. Καμία σπατάλη του Δημοσίου δεν μειώθηκε! Ολες αυξάνονται.

11. Τα λάθη του μνημονίου κανένας δεν τα διόρθωσε.

12. Δεν είχαμε διαθρωτικές αλλαγές σε κανένα δημόσιο τομέα!

13. Κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι ζημιές φτάνουν τα 28 δις!

14. Δημιούργησε προβλήματα στην ανάπτυξη και αντί να μειώσει το χρέος το αύξησε!

15. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται πλέον σε καθεστώς διαχείρισης με ελάχιστους βαθμούς ελευθερίας.

Γιούνκερ: «Τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι ξεκάθαρη προπαγάνδα των ΜΜΕ».

'Εγινε το ''χατίρι'' του Σαμαρά: Ζήτησε προεκλογικά τρία πράγματα γιά αυτοδυναμία ή επαναληπτικές εκλογές. Ο λαός στις 6 Μαίου του έδωσε από τα τρία το... μακρύτερο και ο Παπούλιας τις επαναληπτικές.

Η ανασύνταξη της παλιάς αμαρτωλής Δεξιάς: 'Ολα έτοιμα γιά τον ''γάμο''

Η Νέα Δημοκρατία-κωλοτούμπα, οι νεοφιλεύθεροι μνημονιακοί, οι δεξιο-δεξιοί κωλοτούμπες κ.ά., ετοιμάζονται γιά τον... ''γάμο''. Τον ονόμασαν πονηρά και παραπλανητικά, ''ΚεντροΔεξιό'', αλλά το Κέντρο δεν βλέπουμε, αφού δεν συμμετέχει στον ''γάμο'' και το...ΠΑΣΟΚ... ''Η ώρα η καλή''.

Γιά τους κινδυνολογούντες πολιτικούς και τους συνεταίρους τους ''νταβατζήδες-MME'':

Μέρκελ: «Οι 'Eλληνες πληρώνουν τα λάθη δεκαετιών των πολιτικών τους»

Μέρκελ - Ολάντ: «Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και θα μείνει στο ευρώ»

Bloomberg: «Η Ελλάδα έχει άσσο στο μανίκι. 'Ολοι τρέμουν την έξοδό της απο το ευρώ»

Jean-Claude Juncker: «Είναι ανοησίες, είναι προπαγάνδα, τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ»

O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βίλχελμ Μόλτερερ: «Η επόμενη δόση του δανείου στην Ελλάδα θα εκταμιευτεί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών»

Οι ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Ελλάδας

Κάμερον, πρωθυπουργός Μεγ. Βρετανίας (20 Μαίου '12): «Πρέπει τώρα να στείλουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα στους ανθρώπους στην Ελλάδα. Οι Έλληνες να διαλέξουν παραμονή ή αποχώρηση από το ευρώ»

Το ζήτημα της Ελλάδα κύριο θέμα στην σύνοδο G8

Ως νίκη του Μπαράκ Ομπάμα και του νέου Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ επί της Αγκελα Μέρκελ που έως τελευταία στιγμή αντιστεκόταν η έμφαση του κοινού ανακοινωθέντος να μη δοθεί στην ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης, ερμηνεύεται από σημαντική μερίδα του διεθνούς Τύπου η ανακοίνωση που εξέδωσε η σύνοδος των ηγετών G8 (19 Μαίου '12) οι οποίοι βεβαίωσαν τη βούλησή τους για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

"Υποχρεωτικά συζητήσαμε το θέμα της Ελλάδας. Αν και αναφερθήκαμε στις προσπάθειες που έγιναν τους τελευταίους μήνες στις περισσότερες χώρες για να νοικοκυρέψουν τα δημοσιονομικά τους ωστόσο παραμένει μια αβεβαιότητα για την Ελλάδα όσον αφορά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Το μήνυμα που ήθελα να μεταφέρω και το οποίο εξέφρασα, μαζί με την κ. Μέρκελ, είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να τη στηρίξει η Ευρώπη για να τονώσει την ανάπτυξή της", τόνισε με νόημα ο Φρανσουά Ολάντ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!