tromaktiko: Εορτή Αγίων Πατέρων 2012: 1922 – 2012, ενενήντα χρόνια δακρύων και μνήμης

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Εορτή Αγίων Πατέρων 2012: 1922 – 2012, ενενήντα χρόνια δακρύων και μνήμης



• Ενενήντα χρόνια αγώνα και πάλης για να ριζώσουμε στη μητροπολιτική Ελλάδα.
• Ενενήντα χρόνια με τα όνειρά μας να ταξιδεύουν αδιάκοπα στη γη των Πατέρων μας, ποτισμένη με αίμα και ιδρώτα.
• Ενενήντα χρόνια χωρίς να κόψουμε τους δεσμούς και να λησμονήσουμε τις πατρίδες που γέννησαν τους πατέρες μας και λίκνισαν τα όνειρα μας.

Στην Νίκαια του Πειραιά, ομώνυμη με την ένδοξη εκείνη Νίκαια της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας, κάθε χρόνο την Κυριακή των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου τιμάμε τους Πατέρες, τιμάμε την Ορθόδοξη Πίστη μας, τιμάμε τη Μικρασία. Διατρανώνουμε την Μικρασιατική μας συνείδηση και ταυτότητα που είναι ο σταυρός και το καύχημά μας.

Ετοιμάζουμε το μέλλον βυθίζοντας τις ρίζες μας στο παρελθόν. Θυμόμαστε το Γολγοθά μας για να ελπίζουμε στην Ανάσταση.

Στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Νίκαιας πριν 65 χρόνια , το 1947, αγιογραφήσαμε την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και τελέσαμε με λαμπρότητα για πρώτη φορά την εορτή. Ταυτόχρονα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και ο Δήμος της Πόλεώς μας, με ομόφωνες Αποφάσεις έδωσαν επίσημο χαρακτήρα και κύρος στις εκδηλώσεις μας.

• Έτσι βιώνουμε εμείς οι πρόσφυγες, την «Ιστορική Ιερότητα» της Πόλεως της Νίκαιας .

• Έτσι επωμιζόμαστε το ιερό φορτίο του θεματοφύλακα της Ορθόδοξης Πίστεώς μας, που περιφρούρησαν και διατύπωσαν με δόγματα σεπτά οι 318 Θεοφόροι Πατέρες.

Οι υπογράφοντες Προσφυγικοί Σύλλογοι, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές μας εκδηλώσεις προγραμματίζονται για το τριήμερο 25-27 Μαΐου 2012 από τις 10πμ.- 10μμ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Μάνος Λοΐζος (Μηχανική Καλλιέργεια) Θηβών 245 , Νίκαια Τηλέφωνο: 210 49 34 390, και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά σ’ αυτήν, συνεχίζοντας έτσι την Ιστορική Παράδοση της Μεγάλης Προσφυγούπολης Νίκαιας.

Τις εκδηλώσεις μας θα τιμήσουν με την παρουσία τους καθηγητές Πανεπιστημίων, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, αθλητές, ζωγράφοι, συγγραφείς και καλλιτέχνες όπως: ο καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Ν. Ουζούνογλου, Ελένη Γερασιμίδου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Λευτέρης Πανταζής, Παναγιώτης Γιαννάκης, Διονύσης Σχοινάς, Νίκος Μουρατίδης, Ταμίλα Κουλίεβα, Τάμτα, Λιζέτα Νικολάου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Νίκος Καραγιαννίδης, Γλυκερία κ.α.

Με την παρουσία του θα μας τιμήσει και ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οι Προσφυγικοί Σύλλογοι
Αδελφότης Βιθυνών,
Αδελφότης Σεβδικιωτών,
Ένωση Δαρδανελλιωτών,
Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας,
Ένωση Νησίου Πισιδίας,
Ένωση Ποντίων Νικαίας / Κορυδαλλού,
Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων,
Ένωση Ρενκιωτών
και Ένωση Σμυρναίων Νικαίας.

Πολυχώρος Μάνος Λοΐζος

Ο πολυχώρος "Μάνος Λοΐζος", μια έκταση 15 στρεμμάτων, προσφέρεται για πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Η είσοδος είναι από τη Θηβών 245, όπου κάνουν στάση όλα τα λεωφορεία που περνάνε από Θηβών (συγκεκριμένα, τα 703, 801, 802, 803, 804, 827, 845, 860 και 909 που εξυπηρετούν για όσους έρχονται από Αθήνα αλλά και Πειραιά). Στην πίσω πλευρά του πολυχώρου, την οδό Π. Ράλλη, κάνει στάση το τρόλεϊ 21 που ξεκινάει από την Ομόνοια.

Θηβών 245 , Νίκαια , Τηλέφωνο : 210 49 34 390
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!