Ο νεαρός είχε υποβάλλει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για ηθική βλάβη. Πριν από δύο χρόνια, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, σε πρώτο βαθμό, επιδίκασε στον Αυγ. Δημητρίου χρηματική αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ. Κατά της απόφασης αυτής είχε ασκήσει έφεση το Ελληνικό Δημόσιο κι έτσι η υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο, το οποίο κατά πλειοψηφία επιδίκασε στον νεαρό την ίδια χρηματική αποζημίωση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.
Όπως έγινε γνωστό, στην απόφαση μειοψήφησε η εισηγήτρια που πρότεινε να του επιδικαστεί το ποσό των 100.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά το σκεπτικό της απόφασης, το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και εξετάζοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπέστη τον ξυλοδαρμό, έκρινε ότι ο Κύπριος πράγματι έπεσε θύμα αδικοπραξίας από αστυνομικό όργανο.
Όσον αφορά την ίδια υπόθεση έχουν καταδικαστεί, σε πρώτο βαθμό, οκτώ αστυνομικοί που κρίθηκαν ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του. Το δευτεροβάθμιο ποινικό δικαστήριο έχει προσδιοριστεί για τον επόμενο Σεπτέμβρη.
Πάντως, κατηγορητήριο για την ίδια υπόθεση έχει σχηματισθεί και κατά του Αυγουστίνου Δημητρίου, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς φέρεται να συμμετείχε σε επεισόδια πριν τον ξυλοδαρμό του.
Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις αρχές του προσεχούς Οκτώβρη.