Μεγάλες ποσοστιαίες μειώσεις είχαν κάποιοι μικρότεροι σε μέγεθος κλάδοι, όπως αυτοί των λοιπών ζημιών αγαθών (-18,3%) και της βοηθείας (-6%). Στην αντίθετη πορεία κινήθηκαν έξι κλάδοι ασφάλισης, εκ των οποίων σημαντικότεροι είναι οι κλάδοι της ασθένειας (+6,4%), των διάφορων χρηματικών απωλειών (+26,4%) και των πιστώσεων (+2,3%).
Ο κλάδος της αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων είναι ο μεγαλύτερος κλάδος ασφαλίσεων κατά ζημιών με 1,5 δισ. ευρώ παραγωγή και 53% επί του συνόλου.
Δεύτερος σε παραγωγή ασφαλίστρων είναι ο κλάδος της πυρκαϊάς και στοιχείων της φύσεως με 435 εκατ. ευρώ και 15,4% επί του συνόλου των κλάδων κατά ζημιών.
Άλλοι σπουδαίοι κλάδοι ως προς το ύψος της παραγωγής είναι αυτός των χερσαίων οχημάτων με 347 εκατ. ευρώ (12,3% του συνόλου), οι λοιπές ζημιές αγαθών με 114 εκατ. ευρώ (4% του συνόλου) και της βοήθειας με 93 εκατ. ευρώ (3,3% του συνόλου).
Ο κλάδος ζωής
Η παραγωγή στις ασφαλίσεις Ζωής έφτασε τα 2,2 δισ. ευρώ, με το συντριπτικό μέρος του οποίου, 1,5 δισ. ευρώ και 67,8% του συνόλου, να συγκεντρώνεται στον κλάδο Ζωής. Η διαχείριση ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων συγκεντρώνει 281 εκατ. ευρώ και 12,9% της παραγωγής, ενώ οι ασφαλίσεις Ζωής οι οποίες είναι συνδεδεμένες με επενδύσεις φτάνουν στα 355 εκατ. ευρώ και μερίδιο επί του συνόλου 16,4%.
Συνολικά, διαπιστώνεται ότι μειώθηκε η παραγωγή των πρωτασφαλίσεων Ζωής κατά 6,4%. Όλοι οι κλάδοι της Ζωής κινήθηκαν πτωτικά εκτός των ασφαλίσεων Ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις (αύξηση 25,8%) και της Υγείας (αύξηση 36,2%). Διψήφια μείωση της παραγωγής γνώρισαν οι κλάδοι Ζωής και Διαχείρισης ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων.