tromaktiko: Τιμητικές εκδηλώσεις για την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Τιμητικές εκδηλώσεις για την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου



Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πραγματοποίησε σήμερα... η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, και την παρουσία των τοπικών, στρατιωτικών αρχών, αλλά και κόσμου.

Ακολούθησε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τρισάγιο στην μνήμη των νεκρών και κατάθεση στεφάνων από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Θανάση Καρούντζο που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, τον βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη-εκπρσώπησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη- τον Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, καθώς επίσης από τους εκπροσώπους των στρατιωτικών, λιμενικών και αστυνομικών αρχών, αντιστασιακών οργανώσεων, και φορέων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης στις δηλώσεις επεσήμανε ότι «η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα ιστορικής μνήμης. Είναι περισσότερο όμως μια ημέρα πολύ μεγάλης ευθύνης. Εύχομαι, σεβόμενοι και την μνήμη όσων αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, να βρούμε τον βηματισμό μας».

Υπενθυμίζεται ότι η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!