tromaktiko: Μετρά αντίστροφα ο Οργανισμός Κυπριακής Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Μετρά αντίστροφα ο Οργανισμός Κυπριακής Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας



Άλλος ένας ημικρατικός οργανισμός άρχισε να μετρά αντίστροφα για το οριστικό κλείσιμο του. Πρόκειται για τον Οργανισμό Κυπριακής Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας...
(ΟΚΓΒ), για τον οποίον το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε στην συνεδρία του την Τρίτη, τη σύσταση Τεχνικής Επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει άμεσα, στη διεξαγωγή μελέτης για την ομαλή κατάργηση του Οργανισμού.

Η Επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει τη μελέτη της μέχρι την 31/12/2012 και να την υποβάλει στον υπουργό Γεωργίας για τα περαιτέρω.

Ειδικότερα, η Επιτροπή θα μελετήσει:

● Τις σημερινές υπηρεσιακές δραστηριότητες του Οργανισμού καθώς και τις μελλοντικές ανάγκες που πηγάζουν από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και την αναδοχή από τον ΚΟΑΠ.

● Το μέλλον του προσωπικού και την αναγκαία αξιοποίηση των γνώσεων και των εμπειριών του στον τομέα του γάλακτος για εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

● Τρόπους αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και του εξοπλισμού του ΟΚΓΒ.

● Τρόπους συνέχισης της λειτουργίας του Ταμείου Σύνταξης των υπαλλήλων του ΟΚΓΒ.

● Επιμέρους θέματα που άπτονται της μεταβίβασης του κοινοτικού συλλογικού εμπορικού σήματος «Χαλλούμι» και της αντιπροσώπευσης της Κύπρου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Γάλακτος που επιβάλλεται και για πολιτικούς λόγους.

Ο ΟΚΓΒ ιδρύθηκε το 1969 με στόχο την προστασία των παραγωγών γάλακτος και την ανάπτυξη του γαλακτοκομικού τομέα. Μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ το αθεστώς του Οργανισμού διαφοροποιήθηκε και η βασική του δραστηριότητα πικεντρώνεται στον έλεγχο των ποσοστώσεων του αγελαδινού γάλακτος.

Σήμερα στον Οργανισμό εργάζονται 31 μόνιμοι υπάλληλοι και έχουν το ίδιο καθεστώς εργοδότησης με τους δημοσίους υπαλλήλους. Τυχόν απόλυση τους για λόγους πλεονασμού και αναδιοργάνωσης θα συνεπάγεται μεγάλο οικονομικό κόστος για το Κράτος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!