tromaktiko: Ονειροκρίτης για το… σπίτι!

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ονειροκρίτης για το… σπίτι!



Είδατε στον ύπνο σας ένα άδειο σπίτι; Ένα μισογκρεμισμένο; Βρισκόσασταν στο σαλόνι ή στην κουζίνα;

Η πλειοψηφία των ονείρων που λαβαίνουν μέρος σε ένα σπίτι, συμβαίνουν γιατί το σπίτι συμβολίζει την ύπαρξή μας και την προσωπικότητά μας.
Για το λόγο αυτό, κάθε μέρος του σπιτιού έχει τη σημασία του, κι αν ξέρουμε την σημασία αυτή, η ερμηνεία του ονείρου γίνεται εύκολη κι απλή!

Διαβάστε ερμηνείες από όλο τον κόσμο για να καταλάβετε τι συμβαίνει στον κόσμο των ονείρων μας!

ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΣΤΕΓΗΣ, ΚΤΗΡΙΟΥ

Αν βλέπουμε ένα σκελετό στέρεο και σε σημείο έτοιμο για την αποπεράτωση του έργου, είναι σημάδι ότι η εταιρία που ξεκινάμε έχει καλή υποδομή και θα είναι επιτυχία. Αν είναι αδύνατος και διαλύεται και δημιουργεί κάποιο ατύχημα, αυτό είναι σημάδι αποτυχίας των σχεδίων μας, γιατί η κατασκευή είναι κακή.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε τον σκελετό ενός σπιτιού ή άλλων κατασκευών σημαίνει ακεραιότητα και αντιπροσωπεύει τα βασικά μας χαρακτηριστικά. Τα σπίτια στα όνειρα αντιπροσωπεύουν τον εαυτό μας και ο σκελετός τους συμβολίζει το σύστημα αξιών μας και τα χαρακτηριστικά, που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Ιδιαίτερα, ένα ξύλινο πλαίσιο σημαίνει μια ζεστή προσωπικότητα, ενώ ένα ατσαλένιο πλαίσιο αντιπροσωπεύει μια κρύα κι αλύγιστη προσωπικότητα.

ΣΠΙΤΙ

Η πρόσοψη συμβολίζει το εξωτερικό μας, την εμφάνισή μας, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού, εκτυλίσσεται η οικογενειακή ζωή, η προσωπική μας ζωή. Για το λόγο αυτό, στο σπίτι των ονείρων μας, κάθε μέρος παίρνει τη σημασία που αντιστοιχεί με τη λειτουργία του στην πραγματική ζωή: η κουζίνα και η τραπεζαρία με τη διατροφή μας, η κρεβατοκάμαρα με την ξεκούραση μας και την ερωτική μας ζωή, το μπάνιο, αναφέρεται στην καθαριότητα, φυσική και ηθική.

Από την άλλη πλευρά, οι όροφοι αντιπροσωπεύουν το κεφάλι, το πνεύμα και τις υψηλές γνώσεις, και η αποθήκη αντιπροσωπεύει το υποσυνείδητο. Επίσης υπάρχουν και οι σκάλες, που είναι το μέσο για να κινηθούμε ανάμεσα σε διάφορα επίπεδα του σπιτιού (δηλαδή της προσωπικότητάς μας). Τέλος, μερικές φορές μας εκπλήσσει α αριθμός των πορτών που βρίσκουμε, μερικές ανοικτές, άλλες κλειστές, και μερικές φορές δε ξέρουμε που οδηγούν, αν οδηγούν κάπου. Αυτές οι πόρτες αντιπροσωπεύουν την πρόσβαση σε γνώσεις και επίπεδα της ψυχής μας, μερικές φορές κάποιες καλά οργανωμένες κι άλλες που δεν έχουμε ποτέ χρησιμοποιήσει.

Μια κατάλληλη εκτίμηση αυτών των στοιχείων, μαζί με το υπόλοιπο περιεχόμενο του ονείρου, μας επιτρέπει την ερμηνεία του.

Για παράδειγμα, ένα παλιό σπίτι κι ετοιμόρροπο συμβολίζει μια παλιά συνθήκη ζωής και σκέψης, ή, κάτι που είναι πολύ πιθανό, μια κακή κατάσταση του οργανισμού. Ένας όροφος ή μια οροφή που καταρρέει, συμβολίζει την κατάρρευση των ιδανικών και των αρχών μας. Αν βλέπουμε σε ποιο δωμάτιο γίνεται η κατάρρευση, βλέπουμε τι θα καταρρεύσει. Αν είναι η κουζίνα ή η τραπεζαρία σημαίνει ελλιπείς διατροφικές συνήθειες. Αν είναι η κρεβατοκάμαρα σημαίνει ανηθικότητα ή άγνοια της πραγματικής μας σεξουαλικότητας, κ.λ.π.

Αν το σπίτι κουνιέται τότε σημαίνει ότι περνάμε κάποιες προσωπικές αλλαγές κι ότι αλλάζουμε το σύστημα αξιών μας.

Αν βλέπουμε ότι καθαρίζουμε το σπίτι σημαίνει ότι χρειαζόμαστε να καθαρίσουμε τις σκέψεις μας και να απαλλαχτούμε από τους παλιούς μας τρόπους. Αναζητάμε την αυτοβελτίωση.

Αν στην πραγματικότητα μένουμε με άλλους, αλλά βλέπουμε ότι μένουμε μόνοι μας σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε κάποια βήματα προς την ανεξαρτησία. Πρέπει να δεχτούμε τις ευθύνες μας και να γίνουμε πιο αυτόνομοι.

Αν δούμε ένα παλιό, ερειπωμένο σπίτι αντιπροσωπεύει τα παλιά μας πιστεύω, τις παλιές μας στάσεις και τον τρόπο που σκεφτόμασταν και σκεφτόμασταν. Μια κατάσταση στην παρούσα φάση μπορεί να ξυπνά μέσα μας αυτές τις παλιές στάσεις και τα παλιά συναισθήματα. Εναλλακτικά, το παλιό σπίτι συμβολίζει την ανάγκη να εκσυγχρονίσουμε τον τρόπο σκέψης μας.

Αν ονειρευτούμε ένα καινούριο σπίτι σημαίνει ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση ή σε μια νέα περίοδο στη ζωή μας. Ότι αναπτύσσουμε μια νέα ταυτότητα και αποκτούμε νέες δυνάμεις.

Αν βλέπουμε ένα στοιχειωμένο σπίτι σημαίνει κάποια ατελείωτη, συναισθηματική δουλειά, που σχετίζεται με την οικογένειά μας, τους νεκρούς συγγενείς μας ή κάποια καταπιεσμένα συναισθήματα ή αναμνήσεις.

Αν δούμε ότι ένα σπίτι έχει εξαφανιστεί σημαίνει ότι δε νοιώθουμε προσγειωμένοι. Νοιώθουμε ξεριζωμένοι εξαιτίας ενός γεγονότος από μια ιδιαίτερη περίσταση ή σχέση στη ζωή μας.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε το σπίτι μας σημαίνει ασφάλεια, βασικές ανάγκες και αξίες. Μπορεί να νοιώθουμε σαν το σπίτι μας στη νέα μας δουλειά ή τελικά να νοιώθουμε άνετα σε ένα νέο περιβάλλον.

Ειδικότερα, αν δούμε το παιδικό μας σπίτι ή το σπίτι, στο οποίο δε μένουμε πλέον αντανακλά τις δικές μας επιθυμίες να κάνουμε οικογένεια. Επίσης αντικατοπτρίζει πλευρές του εαυτού μας, που ήταν υποσχόμενες ή αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμονής μας σε αυτό το σπίτι. Μπορεί να βιώνουμε κάποια συναισθήματα ή κάποια ατελείωτη έκφραση συναισθημάτων, που ξυπνάνε τώρα από μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Αν ονειρευόμαστε ότι δεν μπορούμε να βρούμε το δρόμο για το σπίτι μας σημαίνει ότι έχουμε χάσει την πίστη στον εαυτό μας. Μπορεί επίσης να εκφράζει μια μεγάλη περίοδο μετάβασης στη ζωή μας.

Αν δούμε ότι το σπίτι μας έχει χαλάσει σημαίνει ότι νιώθουμε βεβιασμένοι. Μπορεί να αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη σχέση ή κατάσταση στη ζωή μας. Εναλλακτικά, δείχνει ότι κάποιο υποσυνείδητο υλικό προσπαθεί να βγει στην επιφάνεια. Υπάρχουν κάποιες πλευρές μας, που έχουμε απαρνηθεί.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε μια έπαυλη συμβολίζει τις μεγαλύτερες δυνατότητές μας και την ανάπτυξή μας. Μπορεί να νοιώθουμε ότι η παρούσα κατάσταση ή η σχέση μας είναι σε αποτελμάτωση.

ΑΓΡΟΤΟΣΠΙΤΟ

Αν βλέπουμε ένα χωριάτικο σπίτι είναι σημάδι ευτυχίας και αν φτιάχνεται, σημαίνει ευτυχισμένο γάμο.

ΣΟΦΙΤΑ

Στα σπίτια υπάρχουν μέρη, όπως είναι η σοφίτα ή το κελάρι, που χρησιμεύουν στο να φυλάμε άχρηστα πράγματα, που κάποια μέρα θα ελέγξουμε να δούμε αν υπάρχουν ακόμα, αφού δεν τα θυμόμαστε ποια είναι. Έτσι, τα μέρη αυτά, αναφέρονται στο υποσυνείδητο, όπου εκεί μαζεύονται αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία, από τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, από ευτυχισμένες ή δυστυχισμένες στιγμές μας.....

Αν βλέπουμε μια σοφίτα, σημαίνει ότι στο εσωτερικό μας κινούνται αισθήσεις, αναμνήσεις, γενικότερα από την παιδική μας ηλικία, και αν αυτό συμβεί, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην παρούσα φάση της ζωής μας και για το λόγο αυτό ξυπνούν τα φαντάσματα του παρελθόντος, αφού γίνεται μόνο συμβολικά.

Αν ονειρευόμαστε ότι ανεβαίνουμε στη σοφίτα δηλώνει την ευκολία στο να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας και στο να αυξάνουμε τα οικονομικά μας.

ΟΙΚΙΑΚΑ

Αν ονειρευτούμε ότι κάνουμε δουλειές του σπιτιού σημαίνει ότι κάνουμε αλλαγές στην ζωή μας και στον τρόπο, που ζούμε. Αποβάλλουμε τους παλιούς μας τρόπους και συνήθειες και ξεκινάμε νέα πράγματα.

ΣΑΛΟΝΙ.

Αν ονειρευόμαστε ότι βρισκόμαστε στο σαλόνι αντιπροσωπεύει την εικόνα, που έχουμε για τους άλλους και τον τρόπο, που κινούμε τη ζωή μας. Αντιπροσωπεύει τα βασικά μας πιστεύω σχετικά με τον εαυτό μας και το ποιοι είμαστε.

ΡΕΤΙΡΕ

Αν ονειρευόμαστε ότι βρισκόμαστε σε ένα ρετιρέ αντιπροσωπεύει την δημιουργική και πνευματική πλευρά του εαυτού μας. Κοιτάμε τη ζωή μας από μια νέα οπτική και προσπαθούμε να πετύχουμε τις υψηλότερες επιδόσεις μας.

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Αν ονειρευόμαστε ότι αγοράζουμε μια ιδιοκτησία αντιπροσωπεύει τη στάση ζωής μας. Εκφράζουμε ανησυχίες για το μέλλον. Εναλλακτικά, η αγορά ιδιοκτησίας αντανακλά την πνευματικότητα, την σταθερότητα και το κύρος.

Αν βλέπουμε ότι χάνουμε κάποια ιδιοκτησία μας σημαίνει ότι έχουμε χάσει την αίσθηση ασφάλειας. Πατάμε σε ασταθές έδαφος.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!