tromaktiko: Η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων – Η Κρήτη ψηφίζει

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων – Η Κρήτη ψηφίζει




Η κλεψύδρα για την πιο κρίσιμη εκλογική μάχη στη ιστορία της χώρας μετά τη Μεταπολίτευση έχει ξεκινήσει με το τοπίο να παραμένει θολό, μεγαλώνοντας έτσι την αβεβαιότητα αλλά και την αγωνία για την... επόμενη ημέρα, καθώς κρίνεται όχι μόνο η τύχη της χώρας αλλά και η πορεία ολόκληρης της Ευρωζώνης.

Από τις 7, όταν και άνοιξαν οι κάλπες, η εκλογική διαδικασία σε όλη την Κρήτη εξελίσσεται ομαλά χωρίς σημαντικά προβλήματα. Η προσέλευση είναι μαζική και η συμμετοχή στην κάλπη χαρακτηρίζεται πρωτοφανής από έμπειρα στελέχη της περιφέρειας. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται με την μικρή προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών. Σε πολλά εκλογικά τμήματα, κυρίως στα αστικά κέντρα, δεν προσήλθε κανένας αντιπρόσωπος με αποτέλεσμα να γίνονται προσπάθειες να οριστούν νέα μέλη από τους πρώτους εκλογείς που πήγαν να ψηφίσουν νωρίς το πρωί, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις εντοπίζονται ουρές, καθώς οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους εκλογείς.

Στα παράδοξα, στο Βενεράτο έκαναν ... εκπτώσεις στα παραβάν λόγω κόστους. Στα Βορίζια, ο δικαστικός αντιπρόσωπος στο εκλογικό κέντρο του ορεινού χωριού μέχρι και πριν από λίγο ένιωθε ... μοναξιές καθώς δεν προσήλθαν ούτε οι αντιπρόσωποι αλλά ούτε και οι ψηφοφόροι.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!