tromaktiko: Εγκύκλιοι: Πέντε νέα κόμματα στη διακομματική – Οι τραπεζικοί λογαριασμοί υποψηφίων

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Εγκύκλιοι: Πέντε νέα κόμματα στη διακομματική – Οι τραπεζικοί λογαριασμοί υποψηφίων



Πέντε ακόμη κόμματα με απόφαση του Αρείου Πάγου συμμετέχουν στη διακομματική επιτροπή για τις εκλογές, καθώς είχαν πλήρεις συνδυασμούς στις προηγούμενες. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών, με έγγραφό του ορίζει... τα περί τραπεζικών λογαριασμών κομμάτων και υποψηφίων που μετέχουν και στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.

Αναλυτικότερα:

Στη διακομματική επιτροπή των εκλογών εντάχθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων«Χρυσή Αυγή», Οικολόγοι Πράσινοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ένωση Κεντρώων και Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας καθώς, ανεξαρτήτως της εκλογικής τους δύναμης στις εκλογές της 6ης Μαϊου, σύμφωνα με απόφαση του Α1΄ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, αυτά τα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων «έχουν καταρτίσει πλήρεις συνδυασμούς σε 39 εκλογικές περιφέρειες τουλάχιστον, δηλαδή στο εβδομήντα τοις εκατό (70%) τουλάχιστον των εκλογικών περιφερειών της χώρας, όπως αυτές ορίζονται με το π.δ. 381/2002».

Τραπεζικοί λογαριασμοί κομμάτων και υποψηφίων

Με άλλη εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, ορίζεται ότι πρέπει:

«Να διευκρινισθούν, μέσω της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, στις τράπεζες και τα υποκαταστήματα που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα μας, τα εξής:

Τα κόμματα και οι υποψήφιοι που είχαν ήδη ανοίξει ειδικούς αυτοτελείς τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως υποχρεούνταν, για τη διακίνηση των εσόδων - δαπανών τους, κατά τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, μπορούν να εξακολουθήσουν να τηρούν τους ίδιους τραπεζικούς λογαριασμούς, εφόσον συμμετάσχουν και στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, αρκεί να δηλωθούν έγκαιρα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στην Επιτροπή Ελέγχου.

Εξυπακούεται ότι όσα κόμματα ή υποψήφιοι συμμετάσχουν για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, έχουν υποχρέωση να ανοίξουν αυτοτελείς τραπεζικούς λογαριασμούς, τους οποίους πρέπει να γνωστοποιήσουν στην Επιτροπή Ελέγχου του άρθρου 21 του ν. 3023/2002, εντός πέντε (5) ημερών από το άνοιγμά τους (άρθρα 5 παρ. 5 και 6 παρ. 3 του ν. 3023/2002)».
eklogika.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!