tromaktiko: Δοκιμάζονται και οι Δήμοι της περιοχής μας από την έλλειψη εποχιακού προσωπικού

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δοκιμάζονται και οι Δήμοι της περιοχής μας από την έλλειψη εποχιακού προσωπικού



Τα προβλήματα που παρουσιάζονται και στους υπόλοιπους δήμους από το πάγωμα των...
προσλήψεων εποχικού προσωπικού (παιδικοί σταθμοί, καθαριότητα) αντιμετωπίζουν και οι Δήμοι της περιοχής μας με τον κάθε δήμο να “πονάει” και σε διαφορετικό σημείο.

• Μαρούσι: Καμπανάκι για την πυροπροστασία
Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει να αντιμετωπίσει τον πονοκέφαλο του πως θα αντιμετωπίσει τις ανάγκες της πυροπροστασίας τόσο του Δάσους Συγγρού όσο και του Πεντελικού, ως μέλος του ΣΠΑΠ, χωρίς να υπάρχει ακόμα πρόβλεψη από την κεντρική διοίκηση για την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων. Είναι νωπές οι φωνές του Δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου του ΣΠΑΠ, κ. Γιώργου Πατούλη, ο οποίος πρόσφατα ζήτησε την επίσπευση της επιχορήγησης και την εκταμίευση των σχετικών κονδυλίων για την κάλυψη των δράσεων πυροπροστασίας του Πεντελικού Όρους, με δεδομένο ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου, από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Θεόδωρο Μπούφη. Στη σχετική επιστολή του ο κ. Πατούλης επισημαίνει επίσης τους κινδύνους που είναι πιθανόν να δημιουργηθούν για έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής από την καθυστέρηση της ενεργοποίησης των μέτρων προστασίας που προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο.

• Κηφισιά: Χιωτάκης απεγνωσμένος…
Με μελανά χρώματα περιέγραψε το άμεσο μέλλον του Δήμου Κηφισιάς ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Χιωτάκης, μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στον τρόπο που η κεντρική διοίκηση αντιμετωπίζει τους δήμους. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, οι επιπτώσεις της έλλειψης μις σταθερής κυβέρνησης έχουν φανεί και στην Κηφισιά: “Οι πόροι που έπρεπε να έχουν έλθει δεν έρχονται, πόροι που ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρακρατούνται, αποφάσεις οι οποίες δεν βαρύνουν την κεντρική διοίκηση δεν λαμβάνονται. Αποτέλεσμα αυτού είναι να κινδυνεύουμε σε πάρα πολλά πράγματα. Πρώτον, να μείνουμε χωρίς προσωπικό και να μην μπορούμε να εξυπηρετούμε τις υποχρεώσεις μας. Δεύτερον, εποχιακές ανάγκες, όπως η πρόληψη από τη πυρκαγιά στα περιαστικά δάση να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν. Και τρίτον να κινδυνεύουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αν δεν παρθούν αποφάσεις. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τις προσλήψεις. Αυτή είναι η κατάσταση. Ας περιμένουμε μέχρι τις 17 Ιουνίου μήπως βγει κυβέρνηση”.

• Κόλλησαν οι προσλήψεις στους Δήμους Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου
Και στους Δήμους Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής τίθεται ζήτημα με την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού που θα βοηθούσε σε συγκεκριμένους τομείς. Είχαμε γράψει στο προηγούμενο φύλλο για την πρόσληψη του προσωπικού της δημοτικής κατασκήνωσης Νέας Ιωνίας όπου ο Δήμος υπέβαλε αίτημα σε ειδική τριμελή επιτροπή για να εγκριθούν κατ' εξαίρεση οι προσλήψεις. Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, όπως μας ενημέρωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βλαντής και Κεσκινίδης, αναμενόταν το προσωπικό μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης (σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΚΕΑΝ) καθώς αρκετές από τις θέσεις του αφορούν τους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου όπου υπάρχει διαπιστωμένο (και διαχρονικό) πρόβλημα. Επίσης, λόγω της κατάστασης, δεν μπορεί να προωθηθεί και η πρόσληψη 16 οδοκαθαριστών και 8 οδηγών με οχτάμηνες συμβάσεις.

• Μεταμόρφωση:Πρόβλημα με το “Χαρούμενο καλοκαίρι”
Σοβαρά είναι τα προβλήματα που δημιουργεί (και) στον Δήμο Μεταμόρφωσης η νέα προεκλογική περίοδος και απαγόρευση των προσλήψεων. Πιο συγκεκριμένα, όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος, Κοινωνικής πολιτικής, παιδείας και πολιτισμού, κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, “κόλλησε” η πρόσληψη των 90 ατόμων μέσω του γνωστού κοινοτικού προγράμματος που πραγματοποιείται σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Ο κ. Ηλιόπουλος, μας δήλωσε σχετικά: “Σε αυτήν τη φάση βρισκόμασταν στην ολοκλήρωση της πρόσληψης 90 εργαζομένων, μέσω του γνωστού κοινοτικού προγράμματος που “τρέχει” ο δήμος μας σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Είναι κρίμα, γιατί είχαμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη 20 ατόμων αρχικά αλλά σταματήσαμε λόγω της προεκλογικής περιόδου. Επίσης, δημιουργείται πρόβλημα με το πρόγραμμα “Χαρούμενο Καλοκαίρι”, καθώς είχαμε προβλέψει 20 προσλήψεις να πάνε προς τα εκεί. Όσον αφορά στους παιδικούς σταθμούς οι συμβάσεις των εργαζομένων ολοκληρώνονται τον Ιούλιο και αν δεν γίνουν νέες προσλήψεις καταλαβαίνετε τι θα συμβεί.”

• “H Πεντέλη είναι ανοχύρωτη απέναντι στις πυρκαγιές”
Ο Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης με επιστολή του προς τα αρμόδια Υπουργεία, την Περιφέρεια και τα όργανα της αυτοδιοίκησης κρούει το καμπανάκι του κινδύνου σχετικά με την προστασία του ορεινού όγκου εξαιτίας της μη πρόσληψης εποχιακού προσωπικού που θα ασχοληθεί με τιςαπαιτούμενες δράσεις πυρασφάλειας. Το κείμενο της επιστολής του Δημάρχου είναι το εξής: “Για μια ακόμα φορά σας τονίζουμε ότι το βουνό και οι πόλεις του Πεντελικού, είναι φέτος περισσότερο ανοχύρωτες παρά ποτέ απέναντι στις πυρκαγιές αφού η υπάρχουσα ακυβερνησία δεν επιτρέπει τη δρομολόγηση των ενεργειών για την πρόσληψη εργατών ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών που θα κόψουν τα χόρτα, θα συντηρήσουν και θα στελεχώσουν τα πυροφυλάκια. Επίσης για το σκοπό αυτό και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις με τα σχετικά καμία πίστωση δεν έχει διατεθεί. Ο Δήμος εκφράζει τη σοβαρή του ανησυχία για το θέμα με βάση και τις επανειλημμένες φορές που έχει καταστραφεί από πυρκαγιές λόγω παραλείψεων της Κεντρικής Εξουσίας. Απαιτείται άμεσα να ασχοληθείτε με το θέμα πυροπροστασία - πυρασφάλεια”.
xtypos.eu
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!