tromaktiko: Πολιτικά παιχνίδια και Πανελλαδικές Εξετάσεις

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πολιτικά παιχνίδια και Πανελλαδικές Εξετάσεις



Το κορυφαίο γεγονός της Παιδείας κάθε χρόνο είναι οι Πανελλαδικές. Πάνω από 120.000 οικογένειες αγωνιούν καθώς έχουν ένα παιδί τους να δίνει τις πρώτες του σοβαρές...
εξετάσεις στη ζωή οι οποίες και θα του καθορίσουν εν πολλοίς το μέλλον του.

Επομένως, η σοβαρότητα της διαδικασίας δε χωρά παιχνίδια, όλα πρέπει να γίνονται στην εντέλεια διότι δεν πρέπει να παίζουμε με τις Πανελλαδικές. Αυτό είναι μάθημα που το ξέρουν όλοι εδώ και δεκαετίες.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, μία εβδομάδα πριν την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, στο πλαίσιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, άλλαξε ο υπουργός Παιδείας και προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση. Είπαν τότε ότι δε μπορεί να αλλάζει η ηγεσία του υπουργείου καθώς εκτός από τον Γ. Μπαμπινιώτη είχε ήδη φύγει και η υφυπουργός Ε. Χριστοφιλοπούλου που είχε την ευθύνη των εξετάσεων διότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου είχε εκλεγεί βουλευτής. Τότε λοιπόν είχε ειπωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε βέτο για την αλλαγή του υπουργού και επέβαλε την κ. Α. Κιάου, δικηγόρο στο επάγγελμα και σύζυγο του γνωστού δημοσιογράφου κ. Κιάου ο οποίος διάκειται φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς δεν έχουμε τίποτε με την κ. Κιάου, συμπαθέστατη είναι, όμως δε μπορεί να έχεις απαίτηση να διαχειριστεί το μείζον θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων, ειδικά όταν «σκάει» θέμα που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη διαδικασία και το αδιάβλητό της.

Και δυστυχώς υπήρξε πρόβλημα. Τη μία με την επιλογή θέματος της κ. Ε. Αρβελέρ και την Παρασκευή με το θέμα της Φυσικής. Για να καταλάβετε τι έγινε η κ. Αρβελέρ ερωτηθείσα για το θέμα της που μπήκε στις εξετάσεις τόνισε: «Αν επέλεγα εγώ θέματα για τις εξετάσεις δεν θα έβαζα ποτέ κείμενο της Αρβελέρ. Γράφω δύσκολα, δεν είναι για παιδιά τα κείμενα μου» Και συνεχίζει: «Στην Γαλλία, όπου ως πρύτανης δίνω εγώ τα θέματα στα σχολεία, ποτέ δεν έδωσα τέτοια θέματα. Ουδέποτε θα έδινα εγώ τέτοιο κείμενο. Τι δίνετε εδώ στα παιδιά; Τι πράγματα είναι αυτά;» αναρωτιέται.

Από την άλλη, στη Φυσική ένα ολόκληρο θέμα ακυρώθηκε επειδή ήταν όπως διαπιστώθηκε επιστημονικά λάθος και οι 7 βαθμοί του μοιράστηκαν στα άλλα ερωτήματα. Αυτοί, όμως, που έλυσαν το δύσκολο ερώτημα ετοιμάζουν βροχή από προσφυγές καθώς είναι εμφανές ότι αδικούνται κατάφωρα.

Δεν ξέρουμε αν θα έχει συνέχεια η υπόθεση με τα δύσκολα θέματα και τις γκάφες στις Πανελλαδικές, ούτε μπορούμε να αποδείξουμε ότι φταίει η αλλαγή ηγεσίας. Όμως, είναι σίγουρο ότι όταν προκαλείται αναστάτωση αυτή θα διαχυθεί και στη διαδικασία.

Κάποιοι, λοιπόν, για να ικανοποιήσουν τα πολιτικά τους παιχνίδια έπαιξαν προεκλογικά με τις Πανελλαδικές. Και το «ατύχημα» έγινε. Να χαίρονται το έργο τους.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!