tromaktiko: Γέμισε με ξένους δημοσιογράφους το Ζάππειο

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Γέμισε με ξένους δημοσιογράφους το Ζάππειο



Περισσότεροι από 370 ξένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί καλύπτουν τις εκλογές του 2012 στην Ελλάδα.
Πρόκειται για αριθμό – ρεκόρ.
Εκτός από τους ήδη μόνιμους ανταποκριτές στην Αθήνα, 69 το σύνολο, καθώς και 143 τεχνικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, τα μεγαλύτερα παγκοσμίως τηλεοπτικά κανάλια, πρακτορεία και εφημερίδες έχουν στείλει στη χώρα μας επιπλέον διακόσιους δημοσιογράφους και τεχνικούς.

Για πρώτη φορά μάλιστα στα χρονικά των εκλογικών αναμετρήσεων οι ξένοι απεσταλμένοι των ΜΜΕ είναι περισσότεροι από τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Από όλα τα ελληνικά ΜΜΕ διαπιστεύθηκαν για να παρακολουθήσουν τις εκλογές στο Ζάππειο Μέγαρο 224 δημοσιογράφοι και τεχνικοί.

Η μεγαλύτερη δημοσιογραφική αποστολή είναι αυτή της Γερμανίας που καταγράφει 38 μέλη, και μάλλον όχι τυχαία.

Η Ιταλία έρχεται δεύτερη με 36 απεσταλμένους, "ισοψηφούν" η Γαλλία και η Αγγλία με 28, 25 δημοσιογράφους και τεχνικούς έστειλε η Τουρκία και η μακρινή μας Ιαπωνία 24.

Πάραν όλων αυτών έχουν έρθει παρατηρητές από το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Κούβα, την Κολομβία, την Ουρουγουάη, αλλά και το Καζακστάν, τη Γεωργία, την Εσθονία και από αλλού.

Με την εμφάνιση των πρώτων exit polls εκατοντάδες ανταποκριτές στήθηκαν μπροστά στη γιγαντοοθόνη που έχει αναρτήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στο Κέντρο Τύπου του Ζαππείου Μεγάρου και αμέσως σε live μεταδόσεις ενημέρωναν τις χώρες τους για τα πρώτα "αποτελέσματα", όπως τα παρουσίασαν τα ελληνικά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως οι ανταποκριτές, παρά το γεγονός ότι ήταν μέσα στο κλίμα των ελληνικών εκλογών, στα πρώτα exit polls αντέδρασαν με έκπληξη.

Το πρώτο που ρωτούσαν τους Έλληνες συναδέλφους ήταν αν με αυτά τα ποσοστά σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας και τί θα μπορούσε να προμηνύει η τόσο μεγάλη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα exit polls.

Έκπληξη επίσης προκαλεί στους ανταποκριτές το πολύπλοκο του εκλογικού αποτελέσματος.

Αυτό που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι πως η είσοδος πολλών μικρών κομμάτων στη Βουλή ή ο αποκλεισμός τους αποδυναμώνει ή ενισχύει σχήματα συνεργασίας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!