tromaktiko: Οι ελεύθερες ρίζες σκοτώνουν τα κύτταρα

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Οι ελεύθερες ρίζες σκοτώνουν τα κύτταρα



Όταν το δέρμα μας παρουσιάζει έλλειψη λάμψης, σημάδια ξηρότητας, απώλεια ελαστικότητας, κηλίδες και εμφάνιση λεπτών, μέτριων ή βαθιών ρυτίδων σημαίνει ότι έχει...
προσβληθεί από ελεύθερες ρίζες. Σχετικές πληροφορίες μας δίνει ο Δερματολόγος Σπύρος Βλαχόπουλος .

Τι είναι οι ελεύθερες ρίζες;

Οι ουσίες αυτές σχηματίζονται σε μέρη του ανθρώπινου σώματος όπως το συκώτι, το δέρμα, η καρδιά κ.λ.π. και μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο των κυττάρων μέσω ενός απλού μηχανισμού που αλλάζει την ισορροπία ενός μορίου, το οποίο χάνει οξυγόνο, ενεργοποιώντας μια διαδικασία που ονομάζουμε οξείδωση.

Τι είναι η οξείδωση;

Στο ανθρώπινο δέρμα, η διαδικασία της οξείδωσης προσβάλλει τις δομές των κυττάρων προκαλώντας ουσιαστική καταστροφή στο κολλαγόνο, την ελαστίνη και σε άλλες δομές του δέρματος.
Αυτή η οξειδωτική δράση προκαλεί τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, οι οποίες ελέγχονται σε φυσιολογικές συνθήκες από το ανοσοποιητικό μας σύστημα και από τις αντιοξειδωτικές ουσίες, που προσλαμβάνονται με τη διατροφή μας. Η έλλειψη αντιοξειδωτικών ουσιών (βιταμίνη Α, C, Ε, βήτα-Καροτένιο, και άλλα που περιέχονται σε φρούτα δημητριακά κ.λ.π.

Λύση
Βασιζόμενοι στις ανακαλύψεις αυτές και σε έρευνες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των δρώντων συστατικών στο δέρμα, μεγιστοποιούμε την αντιοξειδωτική δυνατότητα που μας παρέχει η φύση, χρησιμοποιώντας νέας τεχνολογίας προϊόντα , όπως κρέμες , αλοιφές , λοσιόν ή και χάπια από το στόμα με αποτέλεσμα ζωντανό, γεμάτο υγεία δέρμα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!