tromaktiko: Οι συμπληγάδες του ΠΑΣΟΚ και η διάσωση του "πράσινου" ναυαγίου

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Οι συμπληγάδες του ΠΑΣΟΚ και η διάσωση του "πράσινου" ναυαγίου



Ανάμεσα σε συμπληγάδες βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ την επόμενη του ναυαγίου για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Στο δίπολο που όπως φαίνεται θα κυριαρχήσει κατά την προεκλογική περίοδο... «δεξιά ή αριστερά» το πάλαι ποτέ μεγάλο κόμμα βρίσκεται στη μέση έχοντας «πληρώσει» ακριβά έναντι της ελληνικής κοινωνίας της επιλογές της διετούς διακυβέρνησης του. Χωρίς να έχει βασικό εκλογικό στόχο και με κομμένα τα φτερά από το 13% οι επιλογές του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι περιορισμένες.

Ακόμη και το μήνυμα ανανέωσης που επιχειρεί σε κάθε ευκαιρία να στείλει, είτε με την «αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ που έχει σαπίσει» είτε με την κατάργηση κάθε οργάνου, ακόμη και με την προοπτική του 30η προέδρου, είναι πολύ νωρίς όλα αυτά να αποδώσουν εκλογικά.

Γι’ αυτό και ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναμένεται να κινηθεί «στο δρόμο της υπευθυνότητας» όπως λένε οι συνεργάτες του «λέγοντας την αλήθεια» προσπαθώντας να επαναπατρίσει όσο το δυνατό περισσότερους ψηφοφόρους που επέλεξαν να στείλουν την οργή τους με την ψήφο τους σε άλλο κόμμα. Καλώντας παράλληλα και τα άλλα κόμματα να πράξουν το ίδιο, προφανώς ρίχνοντας τη μπάλα στο γήπεδο του Αλέξη Τσίπρα «να πει ξεκάθαρα αν το κόμμα του θέλει η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ»

«Οι έλληνες πολίτες πρέπει να σταθμίσουν κόμματα, πρόσωπα στάσεις επαγγελίες», τόνισε χθες μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών «θα δουν τι είναι αληθινό και τι ψευδεπίγραφο» κάνοντας μάλιστα λόγο για εμπόριο ψευδαισθήσεων.

Τα φαρμακερά βέλη αφορούν προφανώς το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα βρίσκεται συνεχώς στο πλάνο της κριτικής του ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύοντας πρώτον τις αντιφάσεις των λόγων του Αλέξη Τσίπρα, την πολυφωνία στελεχών, αλλά πολύ περισσότερο το δάκτυλο του Βαγγελη Βενιζελου, θα δειχνει τον Αλεξη Τσιπρα ως τον μόνο υπεύθυνο για την ακυβερνησια και τη νεα προσφυγη στις κάλπες.

Επιπλέον θα καταδεικνύει το όπως όλα δείχνουν αδιέξοδο και της επόμενη εκλογικής αναμέτρησης «τι θα αλλάξει μετά τις εκλογές» συνηθίζει να λέει ο ίδιος, «ακόμη και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, θα έχει αυτοδυναμία;

Όχι. Με ποιον θα συνεργαστεί αφού ο Φώτης Κουβέλης έχει αρνηθεί. Άρα οδηγούμαστε σε νέο αδιέξοδο καταστροφικό για τη χώρα».

Πάντως η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές είναι περιορισμένες και εάν μάλιστα το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ συρρικνωθεί επιπλέον κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν το κόμμα θα υπάρχει μετά τις εκλογές. ’Άλλωστε ο νέος πρόεδρος του έχει ήδη προαναγγείλει «χωρίς ταμπού, βαρίδια και συμβιβασμούς» σαρωτικές αλλαγές μέχρι το συντακτικό συνέδριο του Σεπτεμβρίου. Μόνο που τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει τον χρόνο που επεδίωκε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!