tromaktiko: Φόβοι για κυβερνοεπιθέσεις στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου...

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Φόβοι για κυβερνοεπιθέσεις στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου...



Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου δεν θα είναι «απρόσβλητοι» από κυβερνοεπιθέσεις, προειδοποιεί ο Φράνσις Μοντ, υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.
Την απειλή που αποτελούν οι κυβερνοεπιθέσεις για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου επεσήμανε ο Φράνσις Μοντ, υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ της βρετανικής κυβέρνησης, ο οποίος προειδοποίησε πως οι Ολυμπιακοί....«δεν θα είναι απρόσβλητοι από τους κυβερνοεπιθέσεις» .

Κατά τα λεγόμενά του, οι επιτιθέμενοι θα επεδίωκαν να «προκαλέσουν αναταραχή στους Αγώνες», σημειώνοντας πως στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 σημειώθηκαν 12 εκατομμύρια περιστατικά κυβερνοασφάλειας.

«Ετοιμάζουμε εδώ και καιρό μία εξειδικευμένη ομάδα που θα βοηθήσει στην προστασία των Ολυμπιακών του Λονδίνου από κυβερνοεπίθεση…είμαστε αποφασισμένοι να διοργανώσουμε ασφαλείς Αγώνες» είπε σχετικά.

Ο Μοντ είναι υπεύθυνος για το Γραφείο Κυβερνοασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου και προέβη στις εν λόγω δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Εσθονία, χώρα που θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

«Ξένες υπηρεσίες πληροφοριών συνεχίζουν να στοχεύουν τα δίκτυα της βρετανικής κυβέρνησης, ή ομάδες που δουλεύουν για λογαριασμό τους…και ξέρουμε πως η απειλή αυξάνεται» δήλωσε ο Μοντ, προσθέτοντας πως «λύσεις κυβερνοασφαλείας υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνταν πριν από 18 μήνες από διάφορους οργανισμούς για την προστασία δικτύων τους ενδεχομένως να είναι πλέον διαθέσιμες στην αγορά, δίνοντας έτσι στους κυβερνοεγκληματίες τη γνώση για να παρακάμψουν τα μέτρα προστασίας. Οι απαντήσεις μας πρέπει να είναι γρήγορες και ευέλικτες. Αυτό που λειτουργεί σήμερα είναι πιθανό να μη λειτουργεί μερικούς μήνες ή ακόμα και εβδομάδες αργότερα».

Αυτό το μήνα λαμβάνει χώρα μία σειρά ασκήσεων πάνω στα χειρότερα δυνατά σενάρια- αν και οι διοργανωτές έχουν δηλώσει πως δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη απειλή κατά νου. Παρόλα αυτά, ο Μοντ επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα «αντισταθεί στον πειρασμό της άσκησης υπερβολικού ελέγχου και ρυθμίσεων στο Ίντερνετ», παρά το ρίσκο που συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Ωστόσο, τον Απρίλιο η βρετανική κυβέρνηση είχε δεχτεί επικρίσεις πάνω σε σχέδιά της που θα αύξαναν τις δυνατότητες παρακολούθησης της online δραστηριότητας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!