tromaktiko: "Σέρνει το χορό" της εξόδου από το ευρώ ο Παπαδήμος

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

"Σέρνει το χορό" της εξόδου από το ευρώ ο Παπαδήμος



Δεν μας έφταναν όλοι όσοι θέλουν να μας τρομοκρατήσουν με το σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ, είπε να βοηθήσει...
και ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ο πρώην πρωθυπουργός μετά τους έξι μήνες παρουσίας στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ πίστεψε ότι είχε το δικαίωμα και την υποχρέωση να βάλει και αυτός το λιθαράκι του στο χτίσιμο της χειρότερης τρομοκρατίας για τον Έλληνα.

Έτσι έδωσε συνέντευξη στο Dow Jones Newswires για να προειδοποιήσει ότι το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι ισχυρό και οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι γι αυτό το ενδεχόμενο. Ως αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και πρώην διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος ξέρει καλά τα οικονομικά και τα σενάρια κρίσεων σαφώς.

Όμως με ποιο δικαίωμα παίρνει μέρος στο έργο της παρακίνησης των Ελλήνων για την επιλογή κόμματος στις επόμενες εκλογές; Διότι αυτό στην ουσία κάνει προσπαθεί να φοβίσει τον Έλληνα που κονταροχτυπιέται από παντού να σκεφτεί πολύ καλά τι θα ψηφίσει κι εμμέσως πλην σαφώς τον παρακινεί να διαλέξει και πάλι τον δρόμο του δικομματισμού. Αυτού που μας έφτασε στο χείλος του γκρεμού.

Και πως στηρίζει την άποψή του αυτή; Ήταν αυτά τα κόμματα τα οποία μας βοήθησαν τα προηγούμενα χρόνια να σταθούμε στα πόδια μας ; Να χτίσουμε ένα νέο μέλλον ; Να αναπτυχθούμε; Να έχουμε αποθέματα; Να συντηρηθούν τα περήφανα γηρατειά όταν συνταξιοδοτηθούν; Να βρουν μια Ελλάδα υγιή οι νέοι που βγαίνουν στην αγορά εργασίας; Όχι δεν ήταν αυτά και το γνωρίζουμε όλοι. Το μόνο που έμεινε στον Έλληνα πολίτη πια είναι η ελευθερία της σκέψης και της επιλογής.

Αφήστε λοιπόν κύριε Παπαδήμο να αποφασίσει ο Έλληνας τι θέλει να ψηφίσει στις επόμενες εκλογές και μην του δημιουργείτε κι εσείς πανικό και σύγχυση. Ως τώρα έκανε προφανώς λάθος επιλογές ως εκλογικό σώμα και ίσως να αποφάσισε να δοκιμάσει και κάτι άλλο , κάτι που να του δίνει περισσότερες ελπίδες για μια νέα προσπάθεια . Θα του το στερήσετε λοιπόν και αυτό; Αυτά διδάσκετε στην έδρα του πανεπιστημίου που έχετε ή την έχετε αφήσει ; Μήπως θα ήταν καλύτερα να έχετε και πάλι μία θέση σε τράπεζα αφού έτσι κι αλλιώς αυτό γνωρίζετε να κάνετε καλά και αυτών τα συμφέροντα ξέρετε να υπηρετείτε;
briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!