tromaktiko: Παγώνουν οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ λόγω εκλογών

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Παγώνουν οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ λόγω εκλογών



Θα απέχει από τη λήψη αποφάσεων οι οποίες είναι δεσμευτικές για το μέλλον το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου... (ΤΑΙΠΕΔ), μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης από τις νέες εκλογές.

Η απόφαση ελήφθη παρά την προσπάθεια του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου να εξευρεθεί τρόπος συνέχισης της λήψης αποφάσεων για τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος που είναι απλώς προπαρασκευαστικές πράξεις.

Όπως τονίζει το ΤΑΙΠΕΔ στην ανακοίνωσή του, οι παρατηρητές που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απόφαση του συμβουλίου.

Το μεσημέρι, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης ζήτησε, μεταξύ άλλων, να παγώσει κάθε διαδικασία σχετικά με την πώληση της δημόσιας περιουσίας. Ειδικότερα, όπως είπε, επισήμανε πως είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να σταματήσει κάθε διαδικασία στο Ταμείο Αξιοποίησης ιδιωτικής Περιουσίας του δημοσίου καθώς και σχετική προετοιμασία για την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου σε αυτό.
voria.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!