tromaktiko: Προτείνω για πρωθυπουργό τον «Λουκάνικο»!

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Προτείνω για πρωθυπουργό τον «Λουκάνικο»!



Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος
Πάμε σε εκλογές, λοιπόν. Αυτά είναι τα κακά νέα. Τα καλά νέα είναι πως γλυτώσαμε από το να έχουμε για πρωθυπουργό έναν... «ποντικό», τον Ρατατούη, ή μια «αλεπού» χωρίς τσίπα ή κάνα «γουρουνάκι» ή κάνα «κοάλα» με γυαλιά. Αφού λοιπόν ως χώρα καταντήσαμε να είμαστε καταδικασμένοι να εκλέξουμε για πρωθυπουργό κάποιον από τη « φάρμα των ζώων» (όπου ως γνωστόν ισχύει πως «όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά κάποια είναι πιο ίσα από τους άλλους») τότε θα τοποθετηθώ με ευθύνη και επ’ αυτού του θέματος.

Προτείνω λοιπόν για πρωθυπουργό τον «Λουκάνικο». Αν και θεωρώ πως όλοι τον ξέρετε, σπεύδω να πω ότι πρόκειται για τον διάσημο σκύλο ο οποίος είναι παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις της πλατείας Συντάγματος, «αγανακτισμένων» και μη. Νομίζω λοιπόν πως είναι η φυσική συνέχεια που μας αξίζει, από τον Λουκά στον….Λουκάνικο!

Ενημερώνω ότι προχθές τα ξημερώματα, στο μακρινό Πότσδαμ της Γερμανίας, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο της ευρωβουλευτού των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ντάγκμαρ Ροτ-Μπέρεντ, η οποία συμβαίνει να είναι και η σύζυγος του επικεφαλής της task force της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ. Οι εμπρηστές έριξαν στη συνέχεια σακούλες με κόκκινο χρώμα στους τοίχους της έπαυλης του ζεύγους και στην προκήρυξη που έστειλαν στην εφημερίδα «Berliner Morgenpost» υπογράφουν ως : «Φίλες και φίλοι του Λουκάνικου».

Θυμίζω επίσης ότι ο «Λουκάνικος» έκανε τρελά νούμερα τηλεθέασης το περασμένο καλοκαίρι στο BBC όπως επίσης έχει ανακηρυχθεί «Σκύλος της χρονιάς» για το 2011 από το αμερικανικό περιοδικό TIME. Επίσης ο «Λουκάνικος» έχει και τις δικές του σελίδες στο Facebook και μετρά χιλιάδες φίλους.

Ποιος άλλος από τη «φάρμα των ζώων» μπορεί να καυχηθεί για τέτοιες επιδόσεις; Ποιος άλλος μπορεί να είναι περισσότερο «οικουμενικός» παίζοντας παντού, από το συντηρητικό ΤΙΜΕ μέχρι και την ακροαριστερή τρομοκρατία;

Ενόψει λοιπόν των εκλογών της 17ης Ιουνίου και στο βαθμό που ως κοινωνία έχουμε αποφασίσει να το ρίξουμε στο χαβαλέ κι όπου μας βγάλει και με δεδομένο ότι πρέπει κι εμείς να ξεκουραστούμε κάνα δυο μέρες πριν αρχίσουμε να ξαναγράφουμε σοβαρά, απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση ενότητας και συνεργασίας στις εκπομπές «ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ», «ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ» και «ΟΛΑ 12», προκειμένου να δώσουμε από κοινού τον καλό αγώνα και να υποστηρίξουμε τον «Λουκάνικο» για επόμενο Έλληνα Πρωθυπουργό.

ΥΓ: Είμαι περίεργος να δω τι θα καταλάβουν και πάλι οι κομματικοί «φωστήρες» από το σημερινό post. Τώρα, αρχίζω και διασκεδάζω πραγματικά μαζί τους.
spirosrizopoulos.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!