tromaktiko: Τελικά πόσο μεγάλη είναι η ζημιά που έχει γίνει στη χώρα μας;

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Τελικά πόσο μεγάλη είναι η ζημιά που έχει γίνει στη χώρα μας;



Παρακολουθούσα χθες την Eurovision, όχι τηλεοπτικά ή ηχητικά αλλά από τα tweets. Ακολουθώ (follow) περισσότερα από 1.000 άτομα στο twitter. Τους ακολουθώ γιατί με ενδιαφέρουν τα σχόλιά τους. Ιδίως των ξένων.

Διαβάζω τα Αγγλικά και Γερμανικά tweets. Επίσης (από παιδί) παρακολουθώ τα ξένα δίκτυα και τον παλμό στο εξωτερικό.

Να σημειώσω εδώ ότι ο τουρισμός μας φέτος (αφήστε τα κατοχικά κανάλια) έχει γκρεμιστεί. Ιδίως ο τουρισμός από τις Ευρωπαϊκές χώρες. Σίγουρα τους έχει επηρεάσει και αυτούς η κρίση. Αναφέρομαι όμως κυρίως σε αυτούς που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς. Άρα έχουν χρήματα για ολιγοήμερες διακοπές.

Εδώ και χρόνια οι εγκληματικές επιλογές ιδίως του ΓΑΠ, η προπαγάνδα των διεθνών μέσων (είμαστε τεμπέληδες, λωποδύτες, πίνουμε μόνο ούζο κτλ) έκαναν τελικά τεράστια ζημιά. Επικοινωνιακά. Θα χρειαστούν χρόνια για να αλλάξουμε άποψη στη διεθνή κοινή γνώμη.

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η δύση τελικά κέρδισε και κερδίζει από την Ελληνική κρίση έχει ακουστεί αλλά όχι όσο θα έπρεπε. Δεν χάνουν τα λεφτά τους οι Ευρωπαίοι πολίτες για την Ελλάδα. Αντιθέτως τα τοκίζουν. Μάλιστα με πολύ υψηλά επιτόκια.

Χθες έβλεπα tweets του τύπου (ξενόγλωσσα)..

«μα καλά πως μπορεί η Ελλάδα να συμμετέχει στη Eurovision»
«καλά, δεν έχετε να φάτε και στέλνετε πορνίδι@? πως τα πληρώνετε»
«στα γλέντια και πανηγύρια είστε πρώτοι»

Δεν αναφέρομαι σε δημοσιογράφους. Αναφέρομαι σε απλούς πολίτες.

Έχει τεράστια ευθύνη ο ΓΑΠ και η παρέα του (και οι μετέπειτα) για την ολοκληρωτική καταστροφή της εικόνας μας στο εξωτερικό. Με τους ακροβατισμούς τους, τη σιωπή πολλές φορές, τη δουλοπρέπεια άφησαν τη χώρα μας να φαίνεται ως ο φτωχός συγγενής. Ο επαίτης.

Το ότι βγήκαμε 17οι στην Eurovision δεν αποτελεί εθνική ζημιά. Σίγουρα. Μην ξεχνάμε όμως ότι βρισκόμαστε πριν την τουριστική περίοδο (ή μέσα) και ακόμα και αυτός ο θεσμός βοηθούσε στην προβολή της χώρας.

Φτάσαμε λοιπόν ως εδώ. Ακόμα και στο twitter σε ειρωνεύονται όταν είσαι Έλληνας. Μας βλέπουν με μισό μάτι. Αυτό είναι κακό. Δεν μπορούμε να ζήσουμε στη διεθνή απομόνωση. Ιδίως με τόσο «φιλικούς» γείτονες.

Τώρα θα χρειαστεί μια ολόκληρη καμπάνια, πιθανώς για χρόνια για να πείσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη ότι είμαστε ένας υπερήφανος λαός, το συντριπτικό κομμάτι του οποίου δουλεύει σαν σκυλί για τις καθημερινές του ανάγκες. Ένας λαός που προσπαθεί να είναι συνεπής, με τη μεγαλύτερη φορολογία στην Ευρώπη και μισθούς τριτοκοσμικής χώρας.

Δεν ξέρω πόσο θα κοστίσει και πόσα χρόνια θα πάρει μια τέτοια καμπάνια. Δεν ξέρω αν θα γίνει και ποτέ. Οι απλοί πολίτες δεν τα πάμε καλά στην αυτοοργάνωση. Στιγμιαία τα Ελληνικά social media αντιδρούν. Το είδαμε χθες με τη Lagarde την οποία την ξεκ@λι@σαμε (συγνώμη) στο twitter, facebook κτλ. Θα ήταν καλό να βγούμε οι απλοί πολίτες στην αντεπίθεση. Στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά. Ότι γλώσσα γνωρίζει ο καθένας.

Δεν είμαστε ραγιάδες, κλέφτες, τεμπέληδες, τριτοκοσμικοί. Είμαστε ένας περήφανος λαός, με ιστορία, παράδοση, πολιτισμό, τέχνες, γράμματα.

Ας τους το ξαναδιδάξουμε!



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!