tromaktiko: Σόιμπλε: Η Ισπανία θα τα καταφέρει μόνη της

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Σόιμπλε: Η Ισπανία θα τα καταφέρει μόνη της



Την πεποίθησή του ότι η Ισπανία θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη κατά της κρίσης χρέους, χωρίς τη βοήθεια των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης, εκφράζει... ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

«Οι Ισπανοί λένε: θα τα καταφέρουμε μόνοι μας και τους πιστεύω», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε και υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Ισπανία θα πάρει τα σωστά μέτρα και θα τα εφαρμόσει σταδιακά».

Το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ) της Ισπανίας συρρικνώθηκε κατά 0,3% το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2011, κατά το οποίο είχε υποχωρήσει ήδη 0,3%, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε ότι η χώρα επέστρεψε σε ύφεση, σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες, στην κατηγορία «ΒΒΒ+» από «Α», επικαλούμενος ανησυχίες για την επιδείνωση των δημοσιονομικών της χώρας.
parapolitika.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!