tromaktiko: Κυπριανού: Το ΑΚΕΛ θα παραμείνει στο πλευρό των εργαζομένων

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Κυπριανού: Το ΑΚΕΛ θα παραμείνει στο πλευρό των εργαζομένων



Να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος κάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού τους εργαζόμενους, Κύπριους και ξένους, διαβεβαιώνοντάς τους παράλληλα ότι το... ΑΚΕΛ ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό τους. Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση της ΠΕΟ για την Εργατική Πρωτομαγιά ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «ορισμένοι εμφανίζονται ως οι υπέρ - προστάτες των εργαζομένων», προσθέτοντας ότι «μόνο αυτός ο τίτλος δεν τους αρμόζει, αν αναλογιστούμε τις πρόσφατες ενέργειες τους». «Σταύρωσαν τα κονδύλια στη Βουλή για την υγεία, προκαλώντας χάος στη δημόσια υγεία και ταλαιπωρία στους εργαζόμενους», είπε, προσθέτοντας: «προκαλώντας αβεβαιότητα σε ανθρώπους που δούλευαν μια ζωή και το μόνο που ζήτησαν ήταν το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια, δωρεάν υγεία». Συμπλήρωσε ότι «άφησαν απλήρωτους τους εργαζόμενους στο ΡΙΚ, αδιαφορώντας για το αν θα στερούνταν ολόκληρες οικογένειες το μηνιαίο εισόδημα τους».

Ετσιθελικά, πρόσθεσε, «επιχειρούν να περάσουν στη Βουλή την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης, λες και οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή, αλλά υποχρέωση στη δουλειά μέχρι τα γεράματα». Ίσως, ανέφερε, «να σκεφτεί κάποιος πως υπάρχουν πράγματι άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνει βιοπάλη και γι αυτό ενεργούν έτσι», προσθέτοντας ότι «δεν είναι μόνο αυτό». Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ «το ζήτημα είναι κατ' εξοχήν πολιτικό». Ανέφερε ότι «πριν από λίγους μήνες, εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ είπε σε δημόσια συζήτηση ότι η ανάπτυξη και η «φοβερή παραγωγικότητα», κατά την έκφραση του, θα έρθουν με την ακόλουθη συνταγή: πλήρης ευελιξία της αγοράς εργασίας, μικρότερο κράτος, μείωση εργατικού κόστους, δηλαδή μείωση των μισθών, ιδιωτικοποιήσεις και αποδυνάμωση των συντεχνιών». Αυτή, πρόσθεσε, «είναι η πολιτική τους αντίληψη».

Ο κ. Κυπριανού συνέχισε λέγοντας ότι «η αντίληψη της Κυβέρνησης Χριστόφια και του ΑΚΕΛ είναι εκ διαμέτρου αντίθετη». Αυτό, είπε, «αποδεικνύεται από την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, από την οποία η Κυβέρνηση δεν υποχώρησε παρόλες τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης». Πρόσθεσε ότι αυτό αποδεικνύεται επίσης από τη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, τη συνεπή στήριξη όσων έχουν πραγματικά ανάγκη, μέσα από σωστή κοινωνική πολιτική και όχι από φιλανθρωπίες. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε τη θέση ότι «με την ίδια συνέπεια η Κυβέρνηση Χριστόφια παλεύει για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος». Ως ΑΚΕΛ, είπε, «στηρίζουμε τον Πρόεδρο Χριστόφια με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα του για δίκαιη λύση. Λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα κείμενα των Ηνωμένων Εθνών». Λύση, συμπλήρωσε, «που θα επανενώνει το λαό μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και θα ανοίξει το δρόμο για να παλέψουν μαζί για το μέλλον τους».

«Η εργατική Πρωτομαγιά, είναι προσκλητήριο για νέους αγώνες και νέες κατακτήσεις», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «είναι προσκλητήριο αγώνα προς τους εργαζόμενους που δουλεύουν νύχτα-μέρα για να επιβιώσουν». Που, όπως είπε, «συνθλίβονται από το ελαστικό ωράριο και την ανασφάλιστη εργασία». Που, όπως συμπλήρωσε, «γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης, όποια εθνικότητα κι αν έχουν, Κύπριοι ή ξένοι». «Τους καλούμε να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Να αγωνιστούν για να κερδίσουν όσα τους ανήκουν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «στο πλευρό τους, ήταν, είναι και θα παραμείνει πάντοτε το Κόμμα του Εργαζόμενου Λαού. Το ΑΚΕΛ».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!