tromaktiko: Νέα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου του Τρέιβον Μάρτιν

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου του Τρέιβον Μάρτιν



Η δημοσίευση καταθέσεων και φωτογραφιών που αφορούν την υπόθεση του θανάτου του νεαρού Αφροαμερικανού Τρέιβον Μάρτιν από τις σφαίρες του Τζορτζ Ζίμερμαν ρίχνει νέο φως... στην υπόθεση και θέτει νέα δεδομένα ενόψει της δίκης που πάντως θα αργήσει και μάλλον θα γίνει το 2013.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι έγινε κάποιου είδους βίαιη αντιπαράθεση ανάμεσα στον έφηβο και τον Ζίμερμαν που ήταν μέλος ομάδας εθελοντών-φυλάκων της συνοικίας όπου κατοικούσε. Ο Ζίμερμαν, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, είχε ανοιγμένη μύτη και τραύματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Για κάποιο λόγο ακολούθησε τον Μάρτιν που του φάνηκε ύποπτος επειδή, είπε αργότερα, φορούσε κουκούλα. Ακολούθησε αντιπαράθεση -που κατά τις Αρχές θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί- και τελικά ο Ζίμερμαν πυροβόλησε θανάσιμα το νεαρό.

Μετά τη σύλληψή του, ο Ζίμερμαν επικαλέστηκε πολιτειακό νόμο («stand your ground») που του δίνει το δικαίωμα να επικαλεστεί νόμιμη άμυνα και να αποφύγει με τον τρόπο αυτό βαριές κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Αφέθηκε ελεύθερος αλλά η κατακραυγή για την υπόθεση τον ανάγκασε να παραδοθεί και πάλι στις Αρχές. Μετά από μία σύντομη κράτησή του αφέθηκε και πάλι ελεύθερος.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία περίπλοκη υπόθεση που δεν θα εκδικαστεί σύντομα, ενδεχομένως όχι μέσα στο 2012. Ενώπιον του δικαστηρίου ο Ζίμερμαν θα έχει και πάλι το δικαίωμα να επικαλεστεί τον νόμο και να αποφύγει βαρύτερες κυρώσεις, αν και τα νέα δεδομένα μπορεί να αδυνατήσουν σημαντικά την υπερασπιστική του γραμμή.

Ακόμα και έτσι, πολλά ερωτήματα είναι αναπάντητα όπως γιατί επέλεξε να παρακολουθήσει τον Μάρτιν, αν είχε σχέση το ότι ο νεαρός ήταν αφροαμερικανός ή γιατί άνοιξε πυρ εναντίον του Μάρτιν.
parapolitika.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!