tromaktiko: Παράρτημα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου θα λειτουργήσει στην Τρίπολη

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Παράρτημα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου θα λειτουργήσει στην Τρίπολη



Την Τρίπολη επισκέφθηκαν σήμερα και είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο, Γιάννη Σμυρνιώτη, ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου και πρώην...
Νομάρχης Αρκαδίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος και ο Γραμματέας του ΕΑΠ Χαράλαμπος Ροδόπουλος. Στόχος αυτή της επίσκεψης ήταν να μπουν οι βάσεις της συνεργασίας για την υλοποίηση στην Τρίπολη μιας νέας δομής του ΕΑΠ.

Ο δήμος Τρίπολης έχει αποφασίσει, εδώ και πολύ καιρό, να παραχωρήσει το Πετροπουλειο Κληροδότημα, το νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο της Πλατείας Πετρινού για το σκοπό αυτό. Ο Δήμαρχος εκτιμά ότι αυτή η δομή θα αποτελέσει πόλο έλξης όλων των φοιτητών του ΕΑΠ στην Πελοπόννησο.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος δήλωσε χαρούμενος που βρέθηκε ξανά στην Αρκαδία και δίπλα στον παλιό του φίλο και συνεργάτη, Γιάννη Σμυρνιώτη. Είπε ότι θα υλοποιηθεί αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα και ότι θα συμβάλει καθοριστικά στη αναβάθμιση της παιδείας και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και προσέθεσε ότι θα είναι μία προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία της Τρίπολης.

Από την πλευρά του ο κ. Ροδόπουλος είπε ότι αποφασίστηκε να εγκατασταθεί η πύλη – πόλος, που θα είναι χώρος ζύμωσης των φοιτητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ως πόλος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε πολίτη για πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές του ΕΑΠ, αλλά και όλων των άλλων Πανεπιστήμιων του εσωτερικού και του ερωτητικού.

Οι χώροι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι για να παρακολουθεί το κοινό ομιλίες ακαδημαϊκών σε θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την περιφέρεια.

Θα εξυπηρετούνται επίσης οι φοιτητές του ΕΑΠ, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να πάει στην έδρα του Πανεπιστημίου στην Πάτρα.

Το ΕΑΠ μελετά και το ενδεχόμενο τα μαθήματα να παρακολουθούνται απευθείας από την Τρίπολη.



kalimera-arkadia.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!