Ο πλέον παραγωγικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας αντιμετώπιζε ήδη δυσκολίες, καθώς προσπαθούσε να ξεπεράσει τον σκόπελο της αρνητικής εικόνας της χώρας κυρίως στηΓερμανία και δευτερευόντως στις αγορές της Αγγλίας και της Γαλλίας. Μάλιστα, οποιαδήποτε άλλη αύξηση από την αγορά της Ρωσίας για παράδειγμα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ισοσκελίσει τις απώλειες για την Ελλάδα, τόνισε ο κ. Ανδρεάδης.
Εστιάζοντας στην πολιτική ατζέντα των ημερών, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ μετέφερε την απογοήτευση του τουριστικού κόσμου για το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου υπογραμμίζοντας ότι οι επαγγελματίες του τουρισμου περιμένουν από τις πολιτικές ηγεσίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Από τη μεριά του ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέλος του ΣΕΤΕ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, υπογράμμισε ότι η παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα λειτουργεί ως δαμόκλειος σπάθη για το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Πλέον, όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, οι υποψήφιοι πελάτες τους, ρωτάνε εάν η Ελλάδα θα έχει ευρώ ή δραχμή, γεγονός που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την κράτησή τους.
Οι προβλέψεις για το σύνολο της χρονιάς κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι, καθώς εκτιμάταιπτώση τουλάχιστον 10% στα έσοδα αλλά και 7% έως 10% στις αφίξεις.