tromaktiko: Χριστόφιας: Προωθούμε αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν νέα δυναμική στην οικονομία

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Χριστόφιας: Προωθούμε αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν νέα δυναμική στην οικονομία



Αντιμετωπίζουμε την κρίση εδώ στην Κύπρο, με το ελάχιστο δυνατό κοινωνικό κόστος και με σύνεση και προγραμματισμό προωθούμε εκείνα τα αναπτυξιακά έργα που...
μπορούν να προσδώσουν νέα δυναμική και προοπτική στην οικονομία, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του παρακαμπτήριου δρόμου Κελλακίου - Επταγώνιας. ''Η υλοποίηση αναπτυξιακών έργων συνάδει πλήρως με τη δική μας φιλοσοφία, ότι η αντιμετώπιση της κρίσης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς ενίσχυση της ανάπτυξης και με εμμονή μόνο στη λιτότητα'', είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι ''σταδιακά ολοκληρώνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε στο λαό σε μία περίοδο πραγματικά μεγάλων δυσκολιών λόγω της πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης''. Το γεγονός, συνέχισε, ότι τέτοια και τόσα έργα υλοποιούνται μέσα σε δύσκολες συνθήκες είναι απόδειξη της βούλησης της Κυβέρνησης να παραγάγει ουσιαστικό έργο παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες''.

Ανέφερε επίσης ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί ολόκληρη σχεδόν την υφήλιο, επηρέασε φυσιολογικά και την Κύπρο και σημείωσε ότι ''η υπερβολική έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα και στην ελληνική αγορά αποτελεί σήμερα το βασικό πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας και μας έχει εξαναγκάσει στη λήψη μέτρων ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χωρίς καταστροφικές παρενέργειες για την οικονομία''. Αναφερόμενος στον παρακαμπτήριο δρόμο Κελλακίου - Επταγώνιας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ''σήμερα παραδίδουμε στους συμπολίτες μας ένα σημαντικό έργο, το οποίο όχι μόνο θα συμβάλει στην άνετη και ασφαλή διακίνηση των κατοίκων των κοινοτήτων της περιοχής, αλλά και θα εξυπηρετεί όλους ανεξαίρετα τους πολίτες του τόπου''.

''Η κατασκευή ενός σύγχρονου, ασφαλούς και άνετου οδικού δικτύου είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας, γιατί στην Κύπρο ο κύριος τρόπος μεταφοράς εμπορευμάτων ή προσώπων γίνεται μέσω των δρόμων και των οχημάτων'', σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι ''το οδικό δίκτυο αποτελεί σημαντικό μέρος της υποδομής της χώρας μας και γι' αυτό δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ να αναβαθμίζεται, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες των πολιτών''. Ανέφερε ότι ο παρακαμπτήριος δρόμος Κελλακίου - Επταγώνιας ''σχεδιάστηκε μέσα στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης και ως εκ τούτου δόθηκε μεγάλη σημασία στην περιβαλλοντική πτυχή του, στοχεύοντας στο μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον''.

Πρόσθεσε ότι τα οφέλη που προκύπτουν από την αναβάθμιση του δρόμου είναι πολλά, με κυριότερα την εξοικονόμηση χρόνου, την εξοικονόμηση καυσίμων, τη μείωση των ρύπων και την άνετη και ασφαλή διακίνηση, μειώνοντας έτσι και την ταλαιπωρία του κόσμου. ''Αισθάνομαι πραγματικά μεγάλη ικανοποίηση κάθε φορά που ολοκληρώνουμε τέτοια έργα και συμβάλλουμε με τον τρόπο αυτό στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω του εκσυγχρονισμού της συγκοινωνιακής μας υποδομής'', κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!