tromaktiko: Η Μέρκελ διαβάζει δημοσκοπήσεις

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η Μέρκελ διαβάζει δημοσκοπήσεις



Η ήττα στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, κάθε άλλο παρά πτόησε το πολιτικό φρόνημα της Άνγκελα Μέρκελ για το μέλλον της. Ούτε φυσικά την οδήγησε στην απόφαση να... επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της, να εγκαταλείψει δηλαδή τα μέτρα αυστηρής λιτότητας που έχει επιβάλλει στο σύνολο της ευρωζώνης, με κεντρικό… πειραματόζωο την Ελλάδα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε τη δική της ανάγνωση του αρνητικού για το CDU αποτελέσματος στη Ρηνανία-Βεστφαλία. Επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι η αναμέτρηση είχε τοπικά χαρακτηριστικά και διακύβευμα, επομένως και τοπικά κριτήρια, με βάση τα οποία οι πολίτες πήραν τις αποφάσεις τους.

«Δεν ήμουν εγώ υποψήφια», σχολίασε με νόημα η Άνγκελα Μέρκελ. Και έσπευσε να προσθέσει ότι δεν υπάρχουν πρακτικά τα περιθώρια για τη χαλάρωση των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην ευρωζώνη, προκειμένου να ξεπεραστούν οι επιπτώσεις από την κρίση χρέους.

Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται ήδη, εμμέσως, σε προεκλογική εκστρατεία, καθώς οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο του 2013. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, παρά τη σημαντική φθορά που έχει υποστεί η Καγκελάριος από την πολιτική που προωθεί, παραμένει χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο σε επίπεδο ηγεσίας, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να παρουσιάσουν ένα επαρκές ηγετικό ισοδύναμο και αντίβαρο.

Μπορεί λοιπόν το SPD και οι Πράσινοι, πολύ περισσότερο αν προστεθούν στη συμμαχία η Αριστερά και οι Πειρατές, να μπορούσαν να πλησιάσουν τον στόχο της αυτοδυναμίας, οι Χριστιανοδημοκράτες ωστόσο διατηρούν το πλεονέκτημα να είναι το μόνο… πληθωρικό κόμμα εξουσίας.
statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!