tromaktiko: Non paper. Τίτλος: Επιχειρήματα για άριστους και αρεστούς

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Non paper. Τίτλος: Επιχειρήματα για άριστους και αρεστούς



Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ή θα μπούμε τώρα σε δρόμο ανάπτυξης ή θα αλλάξουμε τώρα όσα μας έφεραν μέχρι εδώ ή θα... περάσουμε σε μία φάση σημαντικά χειρότερη από τη σημερινή. Αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον.

Ο κόσμος αποδοκίμασε τους πολιτικούς των δύο μεγάλων κομμάτων γιατί τους θεωρεί υπεύθυνους για την κατάσταση. Ο κόσμος θεωρεί πως αυτοί που μας έφεραν στην κρίση δεν μπορούν να μας βγάλουν από αυτή.
Πρέπει να δείξουμε ότι μπορούν τα πολιτικά κόμματα να μας βγάλουν από την κρίση. Ότι έχουν εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση αρκεί να έχουν στις δυνάμεις τους στελέχη με τεχνογνωσία, γνώσεις και πείρα γύρω από το πρόβλημα. Να έχουν κατανοήσει το πρόγραμμα να το έχουν κάνει κτήμα τους και να γνωρίζουν πως μπορεί άμεσα να εφαρμοστεί.
το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό. Μόνο όσοι έχουν βαθιά γνώση γύρω από την οικονομία, τα δημόσια οικονομικά, τα χρηματοπιστωτικά, τις αγορές, με χρόνια προϋπηρεσίας σε θέσεις κλειδιά, σε θέσεις που διαμορφώνουν οικονομική σκέψη, και προσθέτουν διοικητικές ικανότητες που δημιουργούν πλούτο αντί να τον εξαφανίζουν, που ξέρουν να τηρούν προϋπολογισμούς και να δημιουργούν πλεόνασμα. Μόνο αυτοί μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.
Δυστυχώς δικηγόροι, γιατροί, ηθοποιοί για παράδειγμα δεν μπορούν να φέρουν αποτελέσματα όσο άξιοι κι αν είναι, όση θέληση και να έχουν. Όπως και ένας οικονομολόγος δεν μπορεί να αθωώσει κάποιον για ένα αδίκημα, όπως ένας οικονομολόγος δεν έχει ικανότητες υποκριτικές, έτσι και ένας δικηγόρος ή ένας ηθοποιός δεν μπορεί να βρει τη σπατάλη και να τη μειώσει, δεν μπορεί να έχει ιδέες ανάπτυξης και να μπορεί να τις εφαρμόσει. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τον διάλογο που παρακολουθήσαμε προεκλογικά.
Οι αρχηγοί των κομμάτων πρέπει να κάνουν την υπέρβαση. Πρέπει τώρα που οι εκλογές γίνονται με λίστα να προωθήσουν όχι τα κομματικά στελέχη που ψηφίζει ο σκληρός πυρήνας των κομματικών ψηφοφόρων (γιατί υπάρχει η πελατειακή σχέση) αλλά αποδοκίμασε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά άξιους και γνώστες των θεμάτων.
Όλη η Βουλή πρέπει να έχει βουλευτές που να ξέρουν τα θέματα, έστω και αν υπάρχουν διαφωνίες για τον τρόπο που μπορούμε να φτάσουμε στο στόχο. Δεν μπορεί η νέα βουλή να μην έχει γνώστες των θεμάτων. Δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος. Φανταστείτε πόσος χρόνος θα χαθεί μεταξύ συζητήσεων που δεν μπορούν όλοι να κατανοήσουν την κρισιμότητά τους. Φανταστείτε πως θα ακούγονται οι λέξεις ΑΕΠ, έλλειμμα, χρέος, πρωτογενές έλλειμμα κτλ σε μη γνώστες. Γι΄αυτό και κάποιοι σήμερα πιστεύουν πως αν δεν πληρωθούν τόκοι και χρέος θα ζούμε μια χαρά. Γιατί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει πρωτογενές έλλειμμα.

news24gr.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!