tromaktiko: Πάτρα: Τουλάχιστον 60 άτομα "στο δρόμο"!

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πάτρα: Τουλάχιστον 60 άτομα "στο δρόμο"!



Οσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο τραγική καταγράφεται η κατάσταση, με ανθρώπους να καταλήγουν άστεγοι καθώς χάνουν τη δουλειά τους, χωρίς να μπορούν να...
βρουν νέα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να καταλήγουν "στο δρόμο".

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στο patrastimes.gr ο πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου κ. Μασσαράς, παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση των άστεγων και των ατόμων που προστρέχουν για βοήθεια στις υπηρεσίες του Δήμου.

Υπολογίζεται ότι αυτή την στιγμή στην Πάτρα ο πραγματικός αριθμός των αστέγων είναι γύρω στα 60 άτομα, αλλά αυτοί είναι που φαίνονται. Είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που «βολεύονται» σε φίλους, δύο μέρες εδώ και δύο εκεί. Πολλοί και είναι αυτοί που καταφεύγουν στη λύση του σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Τρόμο όμως προκαλεί η σκέψη αυτού που έρχεται. Ενδεχομένως από το φθινόπωρο αναμένεται να έχουμε σοβαρό θέμα σαν πόλη, καθώς λόγω των μπαράζ εξώσεων που αναμένονται, εκτιμάται ότι θα υπερδιπλασιαστούν οι άστεγοι στην πόλη.

Σκιαγραφώντας το προφίλ αυτών που ζητούν βοήθεια στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ο κ. Μασσαράς επεσήμανε ότι αυτό έχει αλλάξει, καθώς οι περισσότεροι ανήκουν στη μικρομεσαία τάξη που έχει χτυπηθεί αλύπητα. Ανθρωποι που είχαν τη δουλειά τους και ζούσαν μια φυσιολογική ζωή προσέρχονται τώρα και ζητούν βοήθεια καθώς όπως λένε δεν μπορούν να βρουν πουθενά δουλειά, αλλά ούτε και να μεταναστεύσουν.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί τελευταία είναι με ανθρώπους που προσέρχονται στον Κοινωνικό Τομέα και ζητούν χρήματα για να μπορέσουν να πάρουν τα φάρμακα για την καθημερινή αγωγή τους, για ζάχαρο, πίεση κ.ά., καθώς δεν τα διαθέτουν και μένουν μέρες χωρίς να καλύπτονται φαρμακευτικά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η υγεία τους.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!