tromaktiko: Βολές της ΠΟΕ ΟΤΑ κατά του υπ. Εσωτερικών με αιχμή την εκλογική αποζημίωση

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Βολές της ΠΟΕ ΟΤΑ κατά του υπ. Εσωτερικών με αιχμή την εκλογική αποζημίωση



Για «απύθμενο θράσος» κατηγορεί την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών η ΠΟΕ ΟΤΑ κάνοντας λόγο για «συνεχιζόμενο εμπαιγμό» σε βάρος των... εργαζομένων με αφορμή το θέμα της εκλογικής αποζημίωσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας για αποχή και απεργία το Σαββατοκύριακο των εκλογών, δήλωσε ότι «θα... βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη» και θα αυξήσει την εκλογική αποζημίωση μόνο για τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. που θα απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία.

Η αύξηση αυτή, όπως σημειώνεται, θα είναι 28 ,00 ευρώ, δηλαδή από 97,00 ευρώ, η εκλογική αποζημίωση θα αυξηθεί στα 125,00 ευρώ μεικτά για τρεις ημέρες εργασίας.

«Προφανώς ο κ. Μανιτάκης, συνεχίζοντας στο δρόμο που χάραξε ο προκάτοχος του κ. Γιαννίτσης, διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε ''πατρίκιους'' και ''πληβείους''. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται αυτοί που λαμβάνουν εκλογικό επίδομα έως και 1.700 ευρώ, μεταξύ των οποίων και οι υπάλληλοι του Υπουργείου του, ενώ στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι σημειωτέων, συμμετέχουν στο μεγαλύτερο βαθμό στις εκλογές», τονίζει η ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Απαντώντας στον κ. Μανιτάκη η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι ή όλοι οι εργαζόμενοι-απασχολούμενοι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα λάβουν την ίδια αποζημίωση ή όλοι πάλι θα εργασθούν ''τσάμπα''. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα απέχουν μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 από κάθε εκλογική διαδικασία και θα απεργήσουν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου 2012, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!