tromaktiko: «Πόλεμος» Βενιζέλου με Ραγκούση - Πάγκαλο

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

«Πόλεμος» Βενιζέλου με Ραγκούση - Πάγκαλο



Το «γάντι» που του πέταξαν ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σήκωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας το στίγμα του για τις αλλαγές που ετοιμάζει στο ΠΑΣΟΚ.Παρομοιάζοντας τον Γιάννη Ραγκούση με τον γιο που σκότωσε τους γονείς του και μετά ζητά επιείκια γιατί είναι... ορφανός, άφησε ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου του πρώην υπουργού από το ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του «Πρώτου Θέματος», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε ουσιαστικά τον πρώην γραμματέα του κόμματος (ιδιότητα που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί εναντίον του και στην υπόθεση «άδεια ταμεία» του ΠΑΣΟΚ) για απύθμενο πολιτικό θράσος και ανηθικότητα, ενώ υποστήριξε ότι όσοι ασκούν κριτική την ώρα της μάχης, θέτουν εαυτούς εκτός παράταξης.

Αρνούμενος ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και επικαλούμενος τους 240.000 ανθρώπους που τον εξέλεξαν πρόεδρο, κάλεσε όποιον θέλει να «κινηθεί παράλληλα» με την παράταξη, «να κάνει τη δική του διαδρομή».

Αντιστοίχως, δηλώνοντας ότι θλίβεται από το γεγονός ότι οι δηλώσεις των κ. κ. Θεόδωρου Πάγκαλου και Γιάννη Ραγκούση δίνουν αφορμή για ερωτήματα που αφορούν στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες, προειδοποίησε μιλώντας στον Σκάι ότι ... θα το λάβει σοβαρά υπόψη του. «Είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω την αξιοπιστία του πολιτικού λόγου και την εντιμότητα των πολιτικών συμπεριφορών», είπε, προαναγγέλλοντας πως «θα σταματήσει η περίοδος της παραπολιτικής μέσα στο ΠΑΣΟΚ».

Η κόντρα με τον Γιάννη Ραγκούση, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα, καθώς εκτιμάται ότι ο πρώην υπουργός θα «απαντήσει» στον πρόεδρο του κόμματος, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχει προγραμματίσει συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων στην Ιπποκράτους, επιλέγοντας ουσιαστικά να δει μία κοινωνική ομάδα που ο κ. Ραγκούσης «πλήγωσε» με τις πολιτικές του στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Συνέχεια όμως θα έχουν και τα «ξεκαθαρίσματα», καθώς ήδη από χθες, παραδεχόμενος στον Σκάι ότι ίσως θα έπρεπε να έχει αφήσει κάποια στελέχη (πχ τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου) εκτός ψηφοδελτίων, αναφέρθηκε σε «βαρίδια» που άφησε τελικά εκτός Βουλής ο λαός. Μίλησε ακόμα για μία «ομάδα βαριδιών» που έχει «μεταστεγαστεί "ολοσούμπιτη" στον ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα του συντεχνιασμού, του κρατισμού, του συνθήματος "λεφτά υπάρχουν", στη χειρότερη εκδοχή του». Σε αυτή την ομάδα αναφέρθηκε και κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Κορυδαλλό, κάνοντας λόγο για «καιροσκόπους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε προεκλογικά λάθη το 2009», σαφώς αναφερόμενος – μεταξύ άλλων - στην Λούκα Κατσέλη, και «αλλάζουν τώρα καιροσκοπικά στέκι»...

Κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης

Κατά τα λοιπά, να επιβάλει με την ψήφο του κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης ζήτησε από τον λαό ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας ως «απόλυτη ανάγκη» να ξεπεραστεί ο «τεχνητός διπολισμός» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να καταστεί εφικτή η συγκρότηση βιώσιμης κυβέρνησης στις 18 Ιουνίου. Αναφερόμενος δε στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου «που ζει στην συλλογική συνείδηση της παράταξης», όπως είπε, αγγίζοντας το θυμικό των ψηφοφόρων του κόμματός του, «σήμερα, σε αυτή την πλατεία, τα ίδια λόγια θα έλεγε, θα ζητούσε διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, όπως ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση το 1990, παρόλο που ήταν το θύμα της συνωμοσίας του «βρώμικου ‘89» που δεν το έχει ξεχάσει η παράταξη και η χώρα».

Όχι σε Σαμαρά για πρωθυπουργό

Τρίτο πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού ζήτησε εμμέσως από την πλευρά της για τη θέση του πρωθυπουργού σε ένα σχήμα διακυβέρνησης «εθνικής συνευθύνης» η Άννα Διαμαντοπούλου. Ερωτηθείσα σχετικά, και σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει θέσει «όρους» επί του θέματος, η πρώην υπουργός Ανάπτυξης θύμισε με νόημα ότι «τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να συμμετάσχει (σ.σ. ο κ. Σαμαράς) στην κυβέρνηση συνεργασίας, έθεσε ως όρο να παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου».

Παρέμβαση Αλέκου Παπαδόπουλου

Εν τω μεταξύ, από την Κρήτη όπου μίλησε σε παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι «την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, θα κριθεί αν ουσιαστικά η Ελλάδα θα επανέλθει ή όχι στην ευρωζώνη», αφού υποστήριξε ότι «ο εθνικός και πολιτικός λόγος που εκπέμπεται αυτή την περίοδο εντός και εκτός Ελλάδος από τις πολιτικές και όχι μόνο ηγεσίες μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έπαψε να έχει συμπεριφορά χώρας ευρωζώνης».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!