tromaktiko: Η Ουγκάντα κήρυξε τον... "πόλεμο" στην Ισπανία

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η Ουγκάντα κήρυξε τον... "πόλεμο" στην Ισπανία



Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το τόλμημα του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι να συγκρίνει την Ισπανία με την Ουγκάντα.«Εμάς δεν χρειάζεται να μας σώσουν, ούτε πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από το ΔΝΤ», έγραψε στο twitter του ο Σαντιάγκο Χιμένεθ που εργάζεται στην πρεσβεία της Ουγκάντας στη Μαδρίτη.

«Αγαπητέ Ραχόι έχεις δίκιο. Η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα. Το ΑΕΠ της Ισπανίας είναι αρνητικό, ενώ το ΑΕΠ της Ουγκάντας αυξάνεται με ρυθμό 5,2%», ήταν το μήνυμα που έγραψε ένας άλλος χρήστης του twitter.

«Αλήθεια; Με όλο τον σεβασμό κύριε πρέπει να επισκεφθείτε την Ουγκάντα. Πρέπει να μάθεται ότι έχουμε φύγει από τα προγράμματα στήριξης εδώ και χρόνια», έγραψε στο Facebook, ο πρέσβης της Ουγκάντας στην Ρουάντα.

Από την πλευρά της, η Καμπάλα κατηγόρησε την Ισπανία ότι υποκρύπτει μία νοοτροπία της αποικιακής εποχής.
dealnews24.gr

Ο Μαριάνο Ραχόι, ωστόσο, δέχτηκε πυρά και εκ των έσω. Δημοσιογράφος της εφημερίδας El Mundo που υποστηρίζει το Λαϊκό Κόμμα και έφερε στο φως της δημοσιότητας το περιεχόμενο του sms, ανέφερε: «Σαφώς είμαστε σε καλύτερη θέση από την Ουγκάντα. Αλλά αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε τέτοια σχόλια».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!