«Κατάθεση αγωγής στο ειρηνοδικείο παίρνει δικάσιμο το 2016. Μιλάμε για ειρηνοδικείο, τη χαμηλότερη βαθμίδα, που εκεί είναι και τα πιο λαϊκά δικαστήρια... Επίσης μια κατάθεση αγωγής ενός δημοσίου υπαλλήλου στα διοικητικά δικαστήρια εκδικάζεται μετά πενταετίας και πλέον...», ανέφερε, ως παράδειγμα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Σε ερώτηση για τα αίτια της καθυστέρησηςείπε ότι αυτή οφείλεται στην απουσία εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης και σε κενά που υπάρχουν τόσο σε δικαστές όσο και σε δημοσίους υπαλλήλους.
Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα του υπουργείου είναι οι φυλακές και η συμφόρηση που υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη.
«Ας καταλάβουμε κάποτε ότι οι φυλακές είναι δικές μας. Δεν είναι κάποιου άλλου κόσμου, δεν είναι κάποιου άλλου κράτους, δεν είναι κάποιας άλλης κοινωνίας. Είναι δικές μας. Είναι ενταγμένες στην κοινωνία μας και είμαστε υποχρεωμένοι να τις προσέξουμε ως προς τις συνθήκες διαβίωσης και ως προς την εφαρμογή, επιτέλους, κάποιων κανόνων, έτσι ώστε -εγώ μιλάω για "φυλακιστικό" σύστημα- να μιλήσουμε κάποτε για ένα σωφρονιστικό σύστημα...» είπε χαρακτηριστικά.
Το τρίτο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σχέση με τη διαφάνεια.
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εκ προορισμού, όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να διαπιστώνει, να καταγράφει και να παρεμβαίνει όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα χειμάζονται, αμφισβητούνται, ή πολύ περισσότερο, καταργούνται», σημείωσε.
nooz.gr