tromaktiko: Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με την Κεντρική Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με την Κεντρική Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ



από το Γραφείο Τύπου
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον πρώην βουλευτή Θανάση Λεβέντη και τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας, Μάνο Ζαχαριάδη, επισκέφτηκε...
σήμερα την κεντρική διοίκηση του ΕΟΠΠΥ και συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Είχα την δυνατότητα να ακούσω τις απόψεις του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, αλλά και τις διεκδικήσεις που υπάρχουν προκειμένου να αναβαθμιστεί η λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Ο συγκεκριμένος ενιαίος φορέας ακόμα και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε. Όλοι οι Έλληνες ασφαλισμένοι πρέπει να ανήκουν σε ένα φορέα, με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα έχει αποτελεσματικότητα, ότι θα έχει ικανότητα και ότι θα έχει και τους αναγκαίους πόρους προκειμένου να ανταποκρίνεται σε όλα εκείνα που αποτελούν στοιχείο ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης των ελλήνων πολιτών, δηλαδή βασικό μέγεθος στη λειτουργία του κοινωνικού κράτους.

Ο ΕΟΠΥΥ στο σχεδιασμό του δεν εξασφάλισε εκείνες τις ρυθμίσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν. Δεν έχει τους αναγκαίους πόρους με αποτέλεσμα σήμερα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα, κυρίως για τη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να υπάρξουν πόροι, να υπάρξουν χρήματα για τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!