tromaktiko: Φρούτα και λαχανικά εναντίον περιττών κιλών

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Φρούτα και λαχανικά εναντίον περιττών κιλών



Τώρα, που έφτασε το καλοκαίρι είμαστε λίγο πιο απελευθερωμένες, όσον αφορά το θέμα διατροφής και γενικά στο πρόγραμμα, που ακολουθούσαμε όλο το προηγούμενο καιρό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πάρουμε μερικά κιλά και αυτό να οφείλετε στο γεγονός ότι οι τροφές που καταναλώνουμε είναι γεμάτες λιπαρά και με τα γεύματα να μην έχουν την απαραίτητη χρονική απόσταση το ένα με το άλλο.

Ποιες τροφές όμως μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε το βάρος μας ακόμα και το καλοκαίρι;

- Πρώτα από όλα θα πάμε στο καρπούζι, το οποίο με την μεγάλη ποσότητα νερού, που περιέχει θα νιώθετε ότι έχετε φουσκώσεις και έτσι θα κόβει τις πιθανές λαιμαργίες σας.

- Σαλάτες και Λαχανικά στον ατμό ή ακόμα και ψητά. Πηγή πολλών βιταμινών και νερού. Τα παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο και όχι σε συνδυασμό με πολλές σάλτσες. Μπορεί λίγο ελαιόλαδο να είναι ιδανική επιλογή. Στις σαλάτες μπορείτε να προσθέσετε ότι φανταστείτε αλλά η περιεκτικότητα σε λιπαρά να είναι χαμηλή.

- Τα δαμάσκηνα είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή γιατί και χαμηλές θερμίδες περιέχουν αλλά είναι πλούσια πηγή σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C. Η λειτουργία του εντέρου θα είναι ομαλή και εσείς δεν θα έχετε πρόβλημα με φουσκώματα και δυσπεψίες.

- Η επιλογή του μάνγκο και του ανανά είναι τέλεια, αν το έχουμε συνοδευτικό σε ένα γεύμα, γιατί περιέχει τεράστιες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών, σιδήρου και φυτικών ινών, που ωφελεί τον οργανισμό σε μέγιστο βαθμό.

- Τέλος μπορείτε να δημιουργήσετε κοκτέιλ και smoothies, από φρούτα και γιαούρτι, που θα σας κάνουν να έχετε και πηγή της πρωτεΐνης, που έχετε ανάγκη αλλά και των φυτικών ινών για να μπορέσει ο οργανισμός, να παραμείνει χορτάτος χωρίς να λαμβάνεται έξτρα θερμίδες.

Αν συνδυάσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε ένα ημερήσιο πρόγραμμα, σωστά δομημένο, τότε θα έχετε υγιή αποτελέσματα και θα χαρείτε το καλοκαίρι, χωρίς να φοβάστε ότι θα πάρετε γραμμάριο.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!