μαγεύει με τις γεύσεις του τους απαιτητικούς κατοίκους της παγκόσμιας πρωτεύουσας της μόδας!...
Όταν στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 ο Γιώργος Αντωνίου έπαιρνε την απόφαση να πάει για σπουδές στην Ιταλία δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα άλλαζε… με μιας τη ζωή του. Άφηνε το αγαπημένο του χωριό και έφευγε για το Μιλάνο, την Ιταλική μεγαλούπολη, προκειμένου να σπουδάσει Γεωλογία. Με το που πάτησε το πόδι του εκεί… μαγεύτηκε. Έγινε ένα με την πόλη και τους ρυθμούς της και σχεδόν αμέσως βρήκε δουλειά προκειμένου να εξασφαλίζει μέρος των εξόδων του. Μέρα με την μέρα, χρόνο με τον χρόνο, δενόταν και περισσότερο με τη πόλη, τους ανθρώπους της, τη νοοτροπία τους… Η δουλειά του, σε μια Ελληνική ταβέρνα της εποχής, του επέτρεπε να γνωρίζει εύκολα νέους ανθρώπους. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του έπρεπε να αποφασίσει τι θα κάνει… Να μείνει ή να φύγει;… Κάτι η αγάπη για το Μιλάνο και την Ιταλία, κάτι ο… έρωτας τον κράτησαν εκεί!... Μπήκε συνέταιρος με έναν Ιταλό σε μια ελληνική ταβέρνα, την «Μύκονος», ερωτεύτηκε… ξανά, παντρεύτηκε και έκανε την οικογένειά του εκεί. Από τη «Μύκονο» περνάνε καθημερινά εκατοντάδες Ιταλοί αναζητώντας ξεχωριστές, ελληνικές, σπιτικές γεύσεις από τον δικό τους Γιώργο… Ο ίδιος; Μιλάει με αγάπη και νοσταλγία για το χωριό του, την Τρυγώνα, στο οποίο επιστρέφει με την πρώτη ευκαιρία (περισσότερες από πέντε-έξι φορές το χρόνο)… Ένας ακόμη Τρικαλινός της διασποράς, που μας δείχνει πως μπορούμε να πετύχουμε μέσα από πολλή δουλειά.