κατά τη διάρκεια μαραθώνιας συνεδρίασής τους που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα.
Η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία καθώς 491 φαρμακοποιοί είπαν «ναι» στη συνέχιση της αναστολής, ενώ 478 την καταψήφισαν.
Ως εκ τούτου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Αττική- πλην του Πειραιά- θα συνεχίζουν να πληρώνουν τα φάρμακα τους, μέχρι το τέλος του Ιουνίου.
Κομβική για τη στάση των φαρμακοποιών της Αθήνας, θεωρείται η ερχόμενη Δευτέρα οπότε αναμένεται να κατατεθούν τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και αφορούν οφειλές μέχρι το τέλος του μήνα Απριλίου.
Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, καλεί τη νέα κυβέρνηση σε αυτό το διάστημα να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση των προεκλογικών τους υποσχέσεων.
Στην πλειονότητά τους πάντως οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Περιφέρειας έχουν προχωρήσει σε άρση της αναστολής της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση.