tromaktiko: Αυστηρές συστάσεις Σαμαρά όταν έκλεισαν οι πόρτες στο υπουργικό

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Αυστηρές συστάσεις Σαμαρά όταν έκλεισαν οι πόρτες στο υπουργικό



Όταν έκλεισαν οι πόρτες στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός μίλησε με ακόμη πιο αυστηρή γλώσσα στους υπουργούς του, ζητώντας... ΔΟΥΛΕΙΑ και αποτελεσματικότητα.

“Θα δώσω πρώτος το παράδειγμα της δουλειάς. Θα δουλεύω 24 ώρες το 24ωρο,» τους είπε χαρακτηριστικά την λέξη «απαιτώ» για να τους επισημάνει ότι πρέπει να συντονιστούν με την κεντρική διαχείριση της λειτουργίας και της εικόνας της κυβέρνησης ώστε «να αποφευχθούν αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις που προκαλούν σύγχυση.»

Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρηματολόγησε με οικονομικούς ώρες για να τους πείσει ότι δεν πρέπει να ¨καούν» με αλλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις. « Σαν οικονομολόγος θα σας πω ότι υπάρχει η έννοια της φθίνουσας αξίας,» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε πως «μπορεί η συνεχής παρουσία στα κανάλια να σας κάνει κακό αντί για καλό και να αναρωτιέται ο πολίτης : τί κάνει ένας υπουργός στα παράθυρα αντί να είναι στη δουλειά του;»

Προετοιμάζοντας τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για τις δύσκολες μέρες που έχει αυτή η κυβέρνηση μπροστά της, ο Α. Σαμαράς τους είπε χαρακτηριστικά: «θα ζήσουμε μια περίοδο που θα υπάρχουν αναταράξεις και δυσκολίες γιαυτό πρέπει να δουλέψουμε με ενότητα και αποτελεσματικότητα.»

«Εντολή εξετελέσθη» είναι η μαγική φράση που επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός και τους κάλεσε να μην επικαλεστούν οποιαδήποτε δικαιολογία για την καθυστέρηση του κυβερνητικού έργου, επιμένοντας ότι θα πρέπει να ακολουθείται ένα συγκεκριμένο χρονο - στοχοδιάγραμμα σε κάθε τομέα και τους προειδοποίησε ότι ο ίδιος προσωπικά θα παρακολουθεί με συνεχή follow up την πορεία τους.

Στο τέλος της συνεδρίασης πήρε το λόγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και τόνισε ότι όλοι οι υπουργοί θα πρέπει να αποφύγουν να πέσουν στην παγίδα της μάχης της ατάκας, όπου έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα ότι πολλές φορές ήταν η κύρια πηγή εμφανίσεων πολλών προβλημάτων στις εκάστοτε κυβερνήσεις.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!